el caco Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Hejka, Mam problem z płytą ECS K7S5A która nie chce podnieść kompa po zaniku prądu. Bardzo potrzebna mi ta opcja bo płyta ta pracuje jako serwer. Przeszukałem opcje BIOSu ale nie znalazłem niczego takiego. Wie ktoś jak to ustawić ? może jakaś zworka ? Pozdrówki B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melsoon Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 jak ci prondo zniknie to bez wyciągnięcia wtyki od tylca nie odpali, radzę kupić UPS'a i jakiś akumulator od jelcza i nie bedzie się gasił jak prondo nie będzie :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el caco Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Naprawde nie ma innego sposobu ? bo na UPS'a narazie nie ma kapusty... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 (edytowane) mozna by zrobic swoj wlasny sterownik ktory po zaniku pradu w sieci sam wlaczy kompa ... ;] raczej nie bedzie to drogie koszto do 10zl ;] najprostrze ( lecz nie najtansze) wydaje mi sie takie z 2 przekaznikami, kondensatorem oraz bateria do tego troche przewodow i wtyczka do molexa ;] pewnie bedzie dzialac nawet bez tego kondesatora ;) edit 5 min zastanowienia i jest prostrze rozwiazanie :D jeden przekaznik bez baterii i kondziora ;] ;) tylko kabelki zostaja ;] edit jest jeszcze jeden kozacki sposob najtanszy kawalek kabelka albo cyny ale nie wiem jak mobo zareaguje jak psu bedzie wiecznie wlaczony a przez przekaznik mobo bedzie sie samo zalaczalo ;] Edytowane 31 Sierpnia 2005 przez Linoge Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...