humax5400 Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 (edytowane) Właśnie, chodzi o to że mam suchą skóre na twarzy. Wyskakują mi nieraz jakieś pryszcze więc sądze że mam cere tłustą albo mieszaną. Pytałem kosmetyczki to poleciła mi krem nawilżająco matujący Eveline, lecz niestety po nim moja skóra także jest wyschnięta. Znacie jakieś porządne produkty żeby się pozbyć tego wysychania skóry ? Krem nie może być tłusty, żeby mi jakieś cuda na gębie nie wylazły. Objawia się to oczywiście takimi białymi śladami ostrego wysuszenia skóry, aż skóra schodzi. Jeżeli ktoś z was ma taki problem, to proszę o rady, i wskazówki. Edytowane 30 Sierpnia 2005 przez humax5400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Krem Nivea sobie kup :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Ten zwykły ? Nie pomaga , ponieważ on zawiera tłuszcz. A jak natłuszcza to źle bo zaraz jakieś badziewia mi się pojawiają na twarzy :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 NIedlugo trzeba bedzie otworzyc oddzielne forum "Twój lekarz" Idz chłopie do dermatologa i Ci powie co ci dolega. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Hmmm nie wiem, czy zwykly... Ja kiedys mialem podobny problem i kupilem nawilzajacy krem Nivea w takiej małej tubce ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 NIedlugo trzeba bedzie otworzyc oddzielne forum "Twój lekarz" Idz chłopie do dermatologa i Ci powie co ci dolega. 1622741[/snapback] Byłem to spisal mi tabletki zamiast kremu !! I to ch.ja daje ! Byłem u trzech dermatologów już :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 U mnie sytuacja odwrotna, skóra przetuszczona, ale syfów jako takich nie widać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigard Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 kup sobie jakies mydło i myj nim twarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Robie to, mam takie specjalne clean&clear czy jakos tak ;) Efekt na jakieś 10 godzin, potem znowu się przetłuszcza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maros Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Hehehe Ty to zawsze masz jakiś śmieszny obrazek ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Osobiscie problemow ze skora nie mam ale jesli nie chce zeby byla sucha (gdy jest) uzywam oliwki Bambino - bo wkoncu "ma zaufanie mam" :D Sproboj moze pomoze - powodzenia! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Ja także używałem specjalnego mydła, żelów , toników itp. NIC NIE DZIALA !! Oliwka odpada ponieważ zawiera tłuszcz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Krem nawilżająco matujący garnier czysta skóra polecam nie mam co prawda suchej cery ale po nim jest dobrze nawilżona więc spróbuj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Garniera testowałem - wysusza mi skóre :( Tesotwałem także Eveline Krem nawilżająco-matujący i to samo. Wysusza mi skóre - nie całą ale wysusza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 guano ;F jak dermatolog nie pomogl to mysle ze my tez raczej nie szukaj jakiegos lekarza az do skutku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonzi Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Spróbuj coś z gliceryną... a tak poza tym to powinien być przyklejony topic "problemy z d.u.p.y." i tam powinno się pisać o takich rzeczach. Pff. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 krem nawilzajacy nie natluszczajacy i po problemie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 qrde, Nivea syci ewidentnie - w internacie nie mielismy nigdy nic lepszego a to zawsze dzialalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 zapytaj kasie.... http://www.bravo.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Spróbuj coś z gliceryną.Prawdziwy mężczyzna używa nitrogliceryny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nimrod Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Mam to samo, zwłaszcza po goleniu. Zasada nr. 1 NIE MYJ TWARZ WODĄ DOSŁOWNIE ZERO WODY NA TWARZ zasada numer 2. PRZEMYWAJ TWARZ SOLĄ FIZJOLOGICZNĄ, pamiętaj aby nie stała otwarta zbyt długo Nie stosuj żadnych kosmetyków i innego g-na na twarz, a najlepiej idź do dermatologa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Mam to samo, zwłaszcza po goleniu. Zasada nr. 1 NIE MYJ TWARZ WODĄ DOSŁOWNIE ZERO WODY NA TWARZ zasada numer 2. PRZEMYWAJ TWARZ SOLĄ FIZJOLOGICZNĄ, pamiętaj aby nie stała otwarta zbyt długo Nie stosuj żadnych kosmetyków i innego g-na na twarz, a najlepiej idź do dermatologa 1624309[/snapback] No ja też po goleniu, jak zarosne to jest spokój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Mi po goleniu pomogło zmiana wody po goleniu na ŻEL (tani BOND) żel osmotyczny z sokiem z brzozy, Zero wyprysków i fajnie nawilżona skóra. Nie zawiera tłuszczu: -Hydrożel zalecany jest do codziennej pielęgnacji skóry twarzy lub jako preparat po goleniu. Szczególnie dla skóry wrażliwej , podrażnionej , suchej lub o skłonnościach trądzikowatych:) tak pisze na opakowaniu spróbuj:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bman Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Przejdz sie do najblizszej apteki i spytaj czy nie maja maseczki rozanej firmy Dermika (w takich malych saszetkach) smarujesz sie czyms takim na noc a ja wstajesz rano skora jest dobrze nawilzona. Cytat z opakowania: Usuwa suchosc, szorstkosc i luszczenie sie naskorka, dziala odzywczo kojaco i wygladzajaco. Sprobuj szaszetka kosztuje niewiele. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Ok, dzięki za odpowiedzi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 zdecydowanie odstaw ten clen&clear - przynajmniej ja bym tak zrobil. Zglos sie do kolejnego dermatologa, powiedz co wczesniej robiles. Jesli chcesz jakis krem, to mozesz kupic np. Vichy Homme Mag C(rowniez w aptece). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanathea Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 radzilbym mydelko siarkowe ;) dla porzadnego oczyszczenia skory ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 (edytowane) Kupiłem tego Bonda co kolega powiedzial, i on dobrze nawilża, i jest teraz OK ! Dzięki ! Stary jesteś wielki !!!! Mi żaden dermatolog nie pomógł. Odrazu jak rano wstałem widać efekty. Skóra jest w wyraźnie lepszym stanie. Od 2 lat nie mogłem sobie z tym poradzić. Jeszcze raz dzięki :) Edytowane 1 Września 2005 przez humax5400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 (edytowane) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=61232351 jedz marchewki i witaminę C Edytowane 1 Września 2005 przez qura16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...