Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

no więc od tego zestawy głośnomówiącego odchodzą 2 zyłki ( kabelki ) , no więc mam problem z podłączeniem ich w odpowiednie miejsca, nie wiem jak rozpoznać które z nich są od głośniczka a które od mikrofonu. Z jednej żyłki wychodzi czermony kabelek i miedziane "nitki" czyli jakby 2 kabelek :S. To samo jest w drugiej żyłce.

Przepraszam za niefachowy opis, ale jakbym sie na tym znał to bym nie porsił o pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no więc od tego zestawy głośnomówiącego odchodzą 2 zyłki ( kabelki ) , no więc mam problem z podłączeniem ich w odpowiednie miejsca, nie wiem jak rozpoznać które z nich są od głośniczka a które od mikrofonu. Z jednej żyłki wychodzi czermony kabelek i miedziane "nitki" czyli jakby 2 kabelek :S. To samo jest w drugiej żyłce.

Przepraszam za niefachowy opis, ale jakbym sie na tym znał to bym nie porsił o pomoc :)

1623555[/snapback]

Twój opis jest co najmniej chaotyczny, ale jeśli dobrze zrozumiałem, to chcesz podłączyć zestaw głośnomówiący z komórki Samsunga do komputera? I ten zestaw nie ma żadnej wtyczki, tylko same luźne kable, tak?

Który kabel to głośnik, a który mikrofon, to ci nie powiem, ale można to sprawdzić doświadczalnie - w końcu to tylko 2 możliwości :)

Natomias co do 'żyłek' - to to czerwone co idzie środkiem to jest zapewne sygnał, a to co na zewnątrz to masa - czyli jeżeli chcesz to przymontować np. do minijacka, to czerwoną żyłką przylutowujesz do bolca (oczywiście wcześniej musisz się pozbyć tego czerwonego - bo to izolator - np. oskrobać lub opalić), a te miedziane żyłki do obudowy. To samo z drugim kablem.

Jeżeli odpowiadam nie na temat to sory, ale tak zrozumiałem pytanie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi