Muniek Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Mianowicie... Używam sobie normalnie kompa, po pewnym czasie włączam kontrolnie Super PI 16M - i nie przechodzi wszystkich testów... Odrazu po Super PI zapuściłem Prime'a ( szedł przez 4h i zero błędów ). Potem z ciekawości uruchamiam Super Pi 16M ponownie i ku mojemu, zdziwieniu przechodzi wszystkie testy poprawnie! Moje obecne ustawienia to 213Mhz*11, Vcore 1.825V, pamięci 2.9v - wszystko na biosie CPC ON ( 1T ). Pozdrawiam i prosze o ewentualne sugestie, dlaczego się tak dzieje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 ja moglbym sie podlaczyc z zapytaniem dlaczego prime przy max heat przeszedl 5h w nocy i zawiesil sie jak zaczal dzwonic budzik w komorce ^_^ moze prime wygrzal ci pamiatki i na goracych sPI przeszlo? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Witaj! Prawdopodobnie Super PI jest surowszy (przynajmniej u Ciebie) w ocenie stabilności Twojego kompa, który jest zapewnie ustawiony w pobliżu jej górnej granicy. Poza tym PRIME zaleca się puszczać na 24h w celu uzyskania wiarygodnych wyników. Oczywiście to zalecenie, każdy robi jak mu pasuje. Ja mialem kiedyś błąd po 8:47 jak miałem własnie go zamykać. Obniż FSb o 1 i powtórz eksperyment, może przejdzie testy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muniek Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Dzięki, zastosuje się i zobaczymy jak będzie!! Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 dosowy memtest sie kłania,,, przerabiałem takie "jajca",, super pi ok, prime ok, tylko po 30min-2h się wykładał farcry... i memtest coś znalazł, uspokojenie memtesta uspokoiło farcry ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...