Skocz do zawartości
znaj

Jak Skonfigurować Driver Geforce Do Tv?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem, po podłączeniu wszystkiego jak należy (TV do k. graf.), wszystko się ładnie wyświetla zarówno na TV jak i monitorze, ale jak włączam film (DVD i MS media player 10) to na TV widzę tylko ramkę playera a nie widać filmu. Wiem że trzeba coś ustawić w sterowniku karty (GeForce 6200 - stery: 76.44).

Chciałbym aby film był widoczny zarówno na TV jak i monitorze.

Proszę pomóżcie, wiem że temat był już wałkowany, ale ja szukajką nic nie znalazłem).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy naprawdę nikt nie podłącza kompa do telewizora???????

Niech ktoś się zlituje i powie co robić. Problem jest banalny, tylko ja nie wiem w które opcje mam wejść i co ustawić.

K. graf. to GeForce 6200 na AGP. Wgrane są sterowniki z płyty: 76.44.

Problem polega na tym, że wszystko działa ładnie pięknie (klon monitora wyświetlany na TV) do momentu gdy zapuszczę film na kompie. Wtedy na monitorze widzę wszystko elegancko, ale na telewizorze widzę puste (czarne) okno playera.

Czy wiecie co mam zmienić w opcjach?

Proszę o pomoc.

Edytowane przez znaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, umiem tak skonfigurować aby film był wyświetlany na TV a na ekranie była tylko ramka, ale mi chodzi o możliwość oglądania filmu równocześnie na TV i monitorze. Co mam zmienić w opcjach sterownika?

Odnośnie wcześnijszej wypowiedzi, to eksperymentowałem z tym tv-tool. Raz, że mi nie wyszło (z dużo opcji - nie umiałem skonfigurować), a dwa, że była to wersja shareware i działała tylko 15 minut. W związku z tym, czy mógłby ktoś podać link do darmowej wersji i dodatkowo wytłumaczyć jak to skonfigurować.

Pozdro 4 all

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko się da!

Ściągnąłem najnowsze TVTOOL, przetestowałem, i działa. Wystarczy kliknąć tylko zielony przycisk do TV i jest git. Musi być jeszcze zaznaczona opcja Dual-View.

Name: nahodka Email: nahodka@polska.pl S/N: JQ7I4OI0tIn0SvJ

Edytowane przez kamiloz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie da się.

albo na monitorze albo na tv.

1631978[/snapback]

Taaaa.

Moze się nie da, tylko że przed chwilą włączylem i widać było na obu...

-------------------------

Stery 77.72, z których korzystam coś nawalaja.

Zeby film pojawił sie na TV trzeba w sterach ustawic zeby lecial na pełnym ekranie(na pc nadal leci normalnie w oknie).

I tu jest problem. Raz leci, raz ekran jest biały. Czasem film pojawia sie na TV dopiero po wyjęciu i ponownym podłączeniu kabla z grafy(tv out).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie, skoro się da zrobić obraz klonu filmu na obu urządzeniach, to może napiszecie jak to dokładnie zrobić, a nie napisać lakonicznie "w sterach ustawić", bo ja od początku wiem, że to właśnie w sterach trzeba coś pogrzebać. Pytanie CO i JAK?

Bardzo mnie zainteresowała wypowiedź poprzednika o takim ustawieniu, że film leci na TV a na ekranie można buszować w internecie. Czy możecie opisać jak to zrobić???.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi