Skocz do zawartości
Orion66

Mam Dysk 200gb Ale Nie Mogę Zainstalować Xp

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Kupiłem dysk Samsunga 200Gb. Dysk jest sprawny. Poniższa sytuacja zdarzyłam mi się rok temu gdy na nowo kupionego Hitachi także starałem się zainstalować XP.

Wygląda to tak:

Po przyjściu z domu podłączyłem Samsunga jako drugi dysk (slave). Patrition Magic 7.0 zrobiłem sobie partycje. Wszystko było ok. Następnie odłączyłem dysk Hitachi (mój główny) i na Samsungu chciałem zainstalować XP. I tu się zaczyna jazda. Włożyłem płytę XP do kompa. Zbootowało się z płyty, przekopiował pliki instalacyjne i poprosił o restart. I tu się zaczęło. Na ekranie pojawił się napis:

VERYFING DMI POOL DATA...

i komputer stanął. Nic się nie rusza. Nie wiem co robić. DOKŁADNIE taki sam problem miałem rok temu z Hitachi. Poszedłem z tym do serwisu coś tam facet zrobił i od tamtej pory mogłem instalować system bez problemu.

Czy chodzi tu o ustawienie aktywnej partycji? O co tu biega? Napiszcie jak DOKŁADNIE POSTĘPOWAĆ Z NOWYM HDD tak aby przygotować go do pracy.

PS> Dysk sprawuje się bez zastrzeżeń jeśli pracuje jako slave (tzn system ładuje mi się z mojego starego Hitachi).

POMOCY!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi