Skocz do zawartości
OShee

Ntfs Na Raw

Rekomendowane odpowiedzi

POMOCY!!! Wlozylem do kompa dysk z w '98 (jednoczesnie byl w srodku SATA z WXP-ale 98 go nie widzial bo nie dawalem sterow do SATA) i na drugiej partycji zainstalowalem WXP. Po zainstalowaniu sterow do SATA w WXP na dysku SATA jedna partycja jest OK, a druga zamienila sie na RAW (wczesniej byl NTFS) Na dysku jest ponad 60GB wiec raczej nie chcialbym tego stracic!!! I jeszcze cos: w WXP pokazuje, ze dostep do dysku jest zabroniony i nic na nim nie ma, natomiast w PartitionMagic 8.0 wszystko jest OK :-| Tzn zaginiona partycja jest na NTFS i sa na niej dane :-| Jak ktos wie jak pomoc to POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

POMOCY!!! Wlozylem do kompa dysk z w '98 (jednoczesnie byl w srodku SATA z WXP-ale 98 go nie widzial bo nie dawalem sterow do SATA) i na drugiej partycji zainstalowalem WXP. Po zainstalowaniu sterow do SATA w WXP na dysku SATA jedna partycja jest OK, a druga zamienila sie na RAW (wczesniej byl NTFS)  Na dysku jest ponad 60GB wiec raczej nie chcialbym tego stracic!!! I jeszcze cos: w WXP pokazuje, ze dostep do dysku jest zabroniony i nic na nim nie ma, natomiast w PartitionMagic 8.0 wszystko jest OK :-| Tzn zaginiona partycja jest na NTFS i sa na niej dane :-| Jak ktos wie jak pomoc to POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  :mur:

1624013[/snapback]

miałem kiedys podobnie - bez zbednych ceregieli odpaliłem linuxa, podmontowalem partycje ntfs, zgrałem na inny dysk dane, potem formacik i pod windami normalnie juz kopiowanko - 20 min zabawy. przynajmniej nie ma ryzyka że przy konwersji coś się zjara :\

POWODZONKA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi