davster Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Wtam, czy macie jakies sposoby na plomby gwarancyjne ? brat dostał ram ale niechce oddawac kompa do servisu bo bedzie czekal bite 2 tygodnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maker Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 2 udało mi sie sciagnac nożem cieniutkim bardzo. Trwało to 10 minut :/ Następne rozwalilem bo nie miałem cierpliwości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davster Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 (edytowane) hehe on ma 2 tylko, pomyslalem ze moze by tak rozgrzac noz i sprubowac, a moze potraktowac je parą ? Edytowane 31 Sierpnia 2005 przez davster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ygbd Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 a dlaczego założyli plombę ?? Jeżeli gwara jest tylko na rok to chyba możesz śmiało zerwać, bo każdy podzespół i tak jest objęty osobną gwarancją. Z tego co wiem, mogą odmówić uwzględnienia gwarancji (takie przypadku już były), ale po interwencji UOKiK, czy Rzecznika Praw Konsumenta od razu kładli uszy po sobie :-P Temat gwarancji już był kiedyś poruszany i tam chyba była dość dobrze wyjaśniona istota sprawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davster Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 dobra ale on ma kompa z HiperMarketu ( Geant / Tesco ) ... a nie z normlanego sklepu :P zreszta jak sie dowiedzal ze ma czekac nie 2 a minimum 3 tygodnie to ma ochote olac ta gwarancje :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sound_Lab Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Wtam, czy macie jakies sposoby na plomby gwarancyjne ? brat dostał ram ale niechce oddawac kompa do servisu bo bedzie czekal bite 2 tygodnie. 1624219[/snapback] co to za serwis ze ram montuja dwa tygodnie?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davster Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 taka "mila" pani w tym markiecie powiedzala ze tylko raz w tyogdniu oddaja do servisow i ze bedzie to trwalo tyle czasu .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ygbd Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 ...dobra ale on ma kompa z HiperMarketu ( Geant / Tesco ) ... a nie z normlanego sklepu :P ...nie ma czegoś takiego jak sklepy normalne i nienormalne, każdy musi się stosować do przepisów handlowych, czy jakichś innych. Idzcie do Rzecznika Praw Obywatelskich lub UOKiK, albo napiszczie i wszystkiego się dowiecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davster Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 czyli co ma typ isc do tego sklepu, i powiedziec "mila pani albo mi wlozycie ram w 2 dni albo ide do Rzecznika .. albo UOKiK ... a ona "juz chwileczke, ma pan tu 2 plomby, zrobi to pan w swoim zakresie i bedzie szybciej oraz wygodniej" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ygbd Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 nie wydaje mi się, żebym gdzieś tak napisał, ale jeśli nie wie sam jak to zrobić, to niech po prostu spyta się w odpowiedniej instytucji, czy zerwanie plomby z komputera oznacza utratę gwarancji na poszczególne podzespoły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...