Skocz do zawartości
REveAL

Asus A6u-5002 - Wasze Zdanie

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam sie nad kupnem laptopa.... poniewaz nigdy nie zajmowalem sie i nie interesowalem laptopami wiec teraz mam problem co wybrac.... laptopa potrzebowalbym do uzytku typowo domowego....pakiety biurowe, programowanie w c++, uzywanie internetu, tworzenie stron internetowych, sluchanie muzyki, ogladanie filmow (w szczegolnosci divixow), praca z grafika na niezawyskokich wymaganiach.

Wiec na oku mam ten model notebooka ASUS A6U-5002. molgbym przeznaczyc do 3000 tysicy zlotych. Co moglibyscie mi powiedziec na temat tego komputerka, czy warto?, czy spelni moje wymagania i czy nie beda sie ciac na nim filmy z nowymi kodekami...

aha waznym elementem jest tez to, ze chcialbym aby laptop mial z 4 wejscia usb, TV out, czytnik kart SD, wejscie na drugi monitor i ewentualnie port LPT. dodaje linka do tego laptopa http://arest.pl/index.php?inc=produkt&back...id=48&grupa=424

a moze ten?? http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...booki&grupa=422

P.S co powiecie na temat tej karty graf?...czy ona wystraczy...nie bawie sie juz w gierki...ewentualnie jakies stare..typu tomb raider 4 czy carmageddon 2

P.S. 2 - czy mozna podlaczyc do takiego laptopa glosniki 5.1? jesli nie..to czy istnieja takie laptopy do ktorych mozna?

Edytowane przez REveAL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na komputroniku (http://sklep.komputronik.pl/katalog.php?kat=2707) piszą że ma s-video...

ale ta karta graficzna to kompletna porażka ;/

---

pozdro.

1646151[/snapback]

a czemu totalna porazka?.....co filmy sie tna? czy gierki ci sie tna..bo jesli gierki to nie o to mi chodzi..wazne zeby sie filmy nie ciely...

p.s. a jaka wg ciebie katra jest dobra w lapku?...intel extreme 64 mb? ati radeon 9200 32 mb?....na lepsza mnie nie stac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też zastanawiam się nad wyborem nooteboka i biorę te dwa pod uwagę.

Słyszałem kilka razy plotki, że Semprony sie bardziej grzeją, czy to prawda?

Nie chciałbym żeby mi non stop wentylator chodził...

Dzięki za odpowiedzi,

Pozdrawiam

A, i jeszcze jedno: Czy podawana max. ilość pamięci ram to jest pamięć do dołożenia w wolne gniazdo, czy wlicza się już w to pamięć w pierwszym gnieździe?

Edytowane przez Jinks7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czemu totalna porazka?.....co filmy sie tna? czy gierki ci sie tna..bo jesli gierki to nie o to mi chodzi..wazne zeby sie filmy nie ciely...

filmy powinny chodzić na każdej, zintegrowanej czy nie, karcie graficznej we współczesnych lapkach...

o nowych grach - zapomnij.

o średnio - starych też :?

ale na engine quake3 może wymęczysz z 20fps :lol: :P

tu jest fajne porównanie grafik w low-endowych lapkach:

Dołączona grafika

SIS M760GX = SIS Mirage 2

Najgorszą z najlepszych (najlepszą z najgorszych :}) kartą graficzną jest Intel_GMA900. Z silnym prockiem (hardwareowa realizacja vertexów) pójdzie ci nawet Doom3 :)

Ja bym nigdy nie kupił lapka z taką (SIS Mirage 2) kartą grafiki <-> też nie planuje grać, ale po co sie ograniczać, szczególnie, że cena podobna ;P

na dzisiaj moim faworytem jest: FS Amilo Pro v8010-33PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

filmy powinny chodzić na każdej, zintegrowanej czy nie, karcie graficznej we współczesnych lapkach...

o nowych grach - zapomnij.

o średnio - starych też  :?

ale na engine quake3 może wymęczysz z 20fps  :lol: :P

tu jest fajne porównanie grafik w low-endowych lapkach:

Dołączona grafika

SIS M760GX = SIS Mirage 2

Najgorszą z najlepszych (najlepszą z najgorszych :}) kartą graficzną jest Intel_GMA900. Z silnym prockiem (hardwareowa realizacja vertexów) pójdzie ci nawet Doom3 :)

Ja bym nigdy nie kupił lapka z taką (SIS Mirage 2) kartą grafiki <-> też nie planuje grać, ale po co sie ograniczać, szczególnie, że cena podobna ;P

na dzisiaj moim faworytem jest: 1649394[/snapback]

mi chodzi o gry typu, heroes 1-3, age of empires 2, tomb raider 1-5, broken sword 2, monkey island 3, runaway, ewentualnie zbardziej wymagajacych fifa 2002, czy syberia

p.s. - piszesz po co sie ograniczac..ale zauwazasz ze masz 256 ramu i jakis kiepski procek w tym zestawie..ja wole jednak miec tego semprona 3000 i 512 mb ram...i sis..niz to co tam jest u ciebie..ale jesli beda sie ciac gry te co wymienilem w co watppie..to juz sam nie wiem :( :rolleyes:

Edytowane przez REveAL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi chodzi o gry typu, heroes 1-3, age of empires 2, tomb raider 1-5, broken sword 2, monkey island 3, runaway, ewentualnie zbardziej wymagajacych fifa 2002, czy syberia

p.s. - piszesz po co sie ograniczac..ale zauwazasz ze masz 256 ramu i jakis kiepski procek w tym zestawie..ja wole jednak miec tego semprona 3000 i 512 mb ram...i sis..niz to co tam jest u ciebie..ale jesli beda sie ciac gry te co wymienilem w co watppie..to juz sam nie wiem :( :rolleyes:

1649643[/snapback]

mam wrazenie,ze juz wczorah odpowiadalem na takie samo pytanie :ploom:

na tych zintegrowanych grafikach w obecnie sprzedawanych laptopach-nie uzywanych:)

pograsz sobie bez najmniejszego problemu w heroes 1-3, age of empires 2, tomb raider 1-5, broken sword 2, monkey island 3, runaway, ewentualnie zbardziej wymagajacych fifa 2002, czy syberia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam wrazenie,ze juz wczorah odpowiadalem na takie samo pytanie  :ploom:

na tych zintegrowanych grafikach w obecnie sprzedawanych laptopach-nie uzywanych:)

pograsz sobie bez najmniejszego problemu w heroes 1-3, age of empires 2, tomb raider 1-5, broken sword 2, monkey island 3, runaway, ewentualnie zbardziej wymagajacych fifa 2002, czy syberia

1649665[/snapback]

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi