Rosio Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 siedze na bezrobociu juz prawie 6 miesiecy i tak mysle co tu zrobic zeby miec jakies dochody i se wlasnie pomyslalem zeby otworzyc sklep z czesciami potrzebnymi do tuningu kompow np: wentylatorki wszelkiego rodzaju, bloki wodne i cale zestawy do WC (bloki bym pewnie sam robil), elementy do podwietlenia, zasilacze, szyby itd. W tym sklepie bylyby rowniez zakladane takie rzeczy, np jakies koles przyjdzie i powie ze chce miec wyciszonego kompa (wlanac maty tlumiace) i dobrzez wentylowanego (pare wentyli w budzie puscic na 7-8V) i kase brac nie tylko za czesci ale za robocizne (trzeba w koncu te dziury powycinac i bawic sie z klejeniem) co o tym myslicie :?: :idea: BTW u mnie w miescie nie ma mozliwosci kupienie np CS lub ASIII i innych fajneych rzeczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Zoidberg Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 Powiem tak - zeby wyjsc na zero musisz miec jakies 20000 obrotu miesiescznie... Jezeli dasz rade to nie ma sprawy. Ja wlasnie cos takiego otwieram, znaczy mam zamiar. Planowalem rozpoczac przed swietamie, teraz perspektywa to marzec, moze kwiecien... Ale oprocz modyfikacji bede mial ttakze zwykly sklep z kompami - moze dzieki temu jakos pociagne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 ja powiem tylko swoje zdanie... pomysł sam w sobie jest wspaniały, jednak trzeba też dobrze popracować nad realizacją... sądze, że wyrobienie renomy też jest bardzo ważną sprawą, jesli Twój sklep będzie sie odznaczał pełnym profesjonalizmem i dobrym podejściem do klienta, to może być tak. że nie bedziesz wyrabiał z zamówieniami, a ludzie będa przyjeżdżac z innych miast specjalnie do niego (oczywiście mówie o maniakach takich jak my 8) )... ...ale różnie to bywa, czasem też troche szczęścia potrzeba... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luizyt Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 Idea dobra ale niopłacalna, brakuje takich sklepów(znaczy nie ma wcale) ale myśle ze sie na tym nie wzbogacisz. Jakby to połaczyć ze zwykłym sklepem to jeszcze jakoś by pociągneło... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper_Tango4 Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 Paręd rad: 1. Reklama, reklama i jeszcze raz reklama - bardzo ważne żeby ludzie wiedzieli ze coś takiego istnieje - powinineś na reklamę przeznaczyć ok 50% środków 2. Dobre usytuowanie i łatwy dojazd (możliwość zaparkowania) 3. Niewygórowane ceny 4. Miła i fachowa obsługa - jak wchodze do sklepu to lubię żeby gościu znał się na rzeczy i potrafił mi doradzić (a nie tak jak w MIKOMP'ie w Katowicach - wchodzę a facet już się krzywi, pytam się o coś a on mi odpowiada że powinienem se pogadać z jakimś kolegą co się na tym zna) To tak trochę OT Popieram również moich przedmówców, że mimo wszystko powinieneś też mieć normalny sprzęt komputerowy żeby na tym zarobić Pozdroofka i powodzenia w biznesie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 kurcze zeby miec "normalny" sklep to juz chyba trzeba miec jakas niezla gotowke na komputery ale chyba macie racje ze bez tego sie nie obejdzie :? thx, musze jeszcze pomyslec nad tym :roll: 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 Paręd rad: 1. Reklama, reklama i jeszcze raz reklama - bardzo ważne żeby ludzie wiedzieli ze coś takiego istnieje - powinineś na reklamę przeznaczyć ok 50% środków 2. Dobre usytuowanie i łatwy dojazd (możliwość zaparkowania) 3. Niewygórowane ceny 4. Miła i fachowa obsługa - jak wchodze do sklepu to lubię żeby gościu znał się na rzeczy i potrafił mi doradzić (a nie tak jak w MIKOMP'ie w Katowicach - wchodzę a facet już się krzywi, pytam się o coś a on mi odpowiada że powinienem se pogadać z jakimś kolegą co się na tym zna) To tak trochę OT Popieram również moich przedmówców, że mimo wszystko powinieneś też mieć normalny sprzęt komputerowy żeby na tym zarobić Pozdroofka i powodzenia w biznesie tia jak ja weszlem do sklepu z kompami w mojej miescinie to 3 gosci sie pyta sklepowego , ma pan switche ? , a gosciu na to , yhhmmm a co to jest ? zaczolem sie smiac na caly sklep i wybieglem ztamtond . tak wogule to fajnie sprzedajom czesci , text typu : poprosze paste termicznom i odpwoiedz na niego : nie mamy, a ja : jak to przecie widfze ze jest , aaaa.... zostalo jeszcze trcohe , a kture to ? :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 Powiem tak - zeby wyjsc na zero musisz miec jakies 20000 obrotu miesiescznie... Jezeli dasz rade to nie ma sprawy. Skad wzieles taka kwote? :)) Koszty prowadzenia takiego sklepu (tylko w necie) sa dosc niskie. Wiec praktycznie zawsze sie zarabia. Oczywiscie mowie o sytuacji gdy robimy tam sami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Zoidberg Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Marża to 20%. Koszty stałe: 600 zł ZUS 2000 lokal (a gdzie niby bedziesz modyfikował ten sprzęt, w mieszkaniu? często praca ze szlifierką kątową, dremmelem, wiertarkami itp. poza tym nikt nie zostawi kompa w firmie mieszczącej się w mieszkaniu). 1000 zł utrzymanie (za coś musisz żyć) 200 zł opłaty (serwer, telefony, inne <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły) -> za to płacisz niezależnie od przychodów Dodatkowo zauważ że nie liczę "amortyzacji" od kosztów wejścia. razem 3700. Teraz proste pytanie: jakiej kwoty 20% wynosi 3700 = 18500 Ja mam już gotowy biznes plan... miałbym już otwarte, gdyby nie to że trzeba było wspomóc bankrutującą rodzinę... :-((( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 i jesli chodzi o sklep to dobrze cobys mial wspulnika [najlepiej kogos kogo dobrze znasz, zna sie na rzeczy i jestes pewnien ze prdziej by sie dal zabic niz by cie wydymal [bez skojarzen ] na jakas kase ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Mam już firme od dawna (konkretnie mój starszy, ale też się trochę w tym orientuję). Kilka moich uwag: 1) Musisz założyć firmę, bo w innym wypadku nie za bardzo będziesz mógł prowadzic sklep lub świadczys usługi (chodzi o to, że musisz płacić podatek) - to kosztuje - jak będziesz miał obroty typowej frimy, to wejdziesz w 40% podatku i bez dobrej znajomości księgowości nie unikniesz tego. 2) Musisz miec komercyjną stronę internetową (też kosztuje), no i stały dostęp do netu, bo będziesz dostawał dużo emaili. 3) Musisz wynająć lokal - może być też mieszkanie, ale przeznaczone wyłącznie na siedzibę firmy - dużo kosztuje (może za 1000zł znajdziesz, ale małe na uboczu) 4) Musisz zainwestować w części, bo większośc ludzi będzie zamawiać pocztą za pobraniem, a nikt ci na konto nie wpłaci (przynajmniej puki firma jest mało znana) 5) Musisz się reklamować i miec układy, bo nie zarobisz wyłącznie na moderach, bo ich wcale nie jest tak dużo, a jest przecież konkurencja. 6) Będąc nową firmą musisz mieć niższe ceny, a co za tym idzie minimalne zarobki na częściach. Żeby zakładac własny interes musisz mieć przynajmniej 20k złotych w ręku i liczyć się z tym, że może się nie udać i je stracisz. Prowadzenie całej firmy w pojedynkę jest bardzo trudne i wymaga olbrzymiego nakładu pracy (chyba, że nikt nie kupuje). A nie lepiej zatrudnić się w sklepie komputerowym? Z doświadczenie wiem, że w większości sklepó pracują straszne lamy nie mające prawie wcale pojęcia o sprzęcie. Napisałem się trochę, ale mam nadzieje, że spojrzyż teraz trzeźwo na twój pomysł i go przemyślisz. Pochodź po mieście i odwiedź inne sklepy komputerowe - zauważ czego im brakuje, w których jest najwięcej ludzi itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Zoidberg Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 2) Musisz miec komercyjną stronę internetową (też kosztuje), no i stały dostęp do netu, bo będziesz dostawał dużo emaili. To nie tak znowu dużo - ja płacę 400 PLN / rok za serwer + 4 domeny światowe po 70 pln sztuka 4) Musisz zainwestować w części, bo większośc ludzi będzie zamawiać pocztą za pobraniem, a nikt ci na konto nie wpłaci (przynajmniej puki firma jest mało znana) To nie jest taki wielki problem. Bo jedziesz do Action jak juz masz zamowienia na ca. 500 zł (żeby nie płacić opłaty manipulacyjnej) i natychmiast wysyłasz. 6) Będąc nową firmą musisz mieć niższe ceny, a co za tym idzie minimalne zarobki na częściach. Wazniejszy jest dobry punkt. Parking pod sklepem itp. A nie lepiej zatrudnić się w sklepie komputerowym? Z doświadczenie wiem, że w większości sklepó pracują straszne lamy nie mające prawie wcale pojęcia o sprzęcie. Może i tak. Ale to praca bez przyszłości :-(. Najlepiej być na swoim. A ja na przykład nieznoszę pracować dla kogoś na etacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 A nie lepiej zatrudnić się w sklepie komputerowym? Z doświadczenie wiem, że w większości sklepó pracują straszne lamy nie mające prawie wcale pojęcia o sprzęcie. Tylko, ze znalezieniem roboty nie jest tak łatwo :( Sam bym chetnie w W-wie znalazł prace w serwisie gdzies :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 2) Musisz miec komercyjną stronę internetową (też kosztuje), no i stały dostęp do netu, bo będziesz dostawał dużo emaili. To nie tak znowu dużo - ja płacę 400 PLN / rok za serwer + 4 domeny światowe po 70 pln sztuka 4) Musisz zainwestować w części, bo większośc ludzi będzie zamawiać pocztą za pobraniem, a nikt ci na konto nie wpłaci (przynajmniej puki firma jest mało znana) To nie jest taki wielki problem. Bo jedziesz do Action jak juz masz zamowienia na ca. 500 zł (żeby nie płacić opłaty manipulacyjnej) i natychmiast wysyłasz. 6) Będąc nową firmą musisz mieć niższe ceny, a co za tym idzie minimalne zarobki na częściach. Wazniejszy jest dobry punkt. Parking pod sklepem itp. A nie lepiej zatrudnić się w sklepie komputerowym? Z doświadczenie wiem, że w większości sklepó pracują straszne lamy nie mające prawie wcale pojęcia o sprzęcie. Może i tak. Ale to praca bez przyszłości :-(. Najlepiej być na swoim. A ja na przykład nieznoszę pracować dla kogoś na etacie. ad. 2 Faktycznie nie tak dużo, ale to jeden z wielu wydatków - ale do przejścia. ad. 4 Tylko, że on chce robić tunning komputerów, a nie wiem jak z dostępnością tego w Polskich hurtowniach - jeżeli jest takie rozwiązanie, to bardzo dobrze. ad. 6 Zgadza się, ale dobra lokalizacja kosztuje. Też zależy, czy sklep jest bardzie jnastawiony na wysyłanie towaru, czy sprzedaż w salonie. Najlepiej na swoim - to prawda - ale również najtrudniej. W sumie zatrudnienie sie w sklepei komputerowwym faktycznie nie jest dobrym pomysłem i również cieżko znaleźć miejsce pracy. Chodzi mi bardzie o to, żeby stopniowo przechodzic na samodzielną działalność, bo otwierać nową firme samemu, nie mając kasy na duże inwestycje/reklamę itp. jest dość ryzykownie. Jeżeli domyślny sklep jest np. na giełdzie komputerowej to ludzie będa tam zaglądać, ale jak jest gdzieś na osiedlu, to ruch będzie mały (zwłaszcza, jeżeli sklep będzie się zajmował wyłącznie tuningiem kompuw, a nie będzie normalnych części). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 A nie lepiej zatrudnić się w sklepie komputerowym? Z doświadczenie wiem, że w większości sklepó pracują straszne lamy nie mające prawie wcale pojęcia o sprzęcie. Tylko, ze znalezieniem roboty nie jest tak łatwo :( Sam bym chetnie w W-wie znalazł prace w serwisie gdzies :? zagdza sie, juz to przerabialem, wszedzie chca nawet do skladania kompow kogos kto skonczyl informatyke :( choc jak sami wiecie do takiego zajecia takie wyksztalcenie nie jest wogole potrzebne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Zoidberg Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Pracę w sklepie komputerowym znaleźć można tylko po znajomości. A i tak ważniejsze jest doświadczenie w handlu niż wiedza "komputerowa" - dlatego właśnie pojawiaja się takie LOL-e. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Marża to 20%. Koszty stałe: 600 zł ZUS 2000 lokal (a gdzie niby bedziesz modyfikował ten sprzęt, w mieszkaniu? często praca ze szlifierką kątową, dremmelem, wiertarkami itp. poza tym nikt nie zostawi kompa w firmie mieszczącej się w mieszkaniu). 1000 zł utrzymanie (za coś musisz żyć) 200 zł opłaty (serwer, telefony, inne <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły) -> za to płacisz niezależnie od przychodów Dodatkowo zauważ że nie liczę "amortyzacji" od kosztów wejścia. razem 3700. Teraz proste pytanie: jakiej kwoty 20% wynosi 3700 = 18500 Ja mam już gotowy biznes plan... miałbym już otwarte, gdyby nie to że trzeba było wspomóc bankrutującą rodzinę... :-((( Prowadzic wlasna dzialanosc jednoczesnie bedac gdzies zatrudnionym (odpada ZUS :). Lokal no coz ja myslac o jednoosobowej firmie napewno nie myslalbym o lokalu, mieszkanie, czemu nie, piwnica, garaz. No tak powiedzmy ze lokal potrzebny jesli ktos chce sie bawic w taka obsluge na miejscu typu ktos przychodzi zeby szybke zamontowac itp. Oplaty to sie zgadzam, a na zycie to wiesz jak nie masz firmy to tez trzeba wiec tego bym nie liczyl. I nie bardzo rozumiem o co chodzi z ta marza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Zoidberg Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Nie możesz sprzedawać drożej niż konkurencja. Konkurencji troche jest (zobacz inny wątek). Standardowa marża na takie układy to 20%. W przypadku części jednostkowych może być nawet kilkaset %, ale do tuningu używa się zwykle tych samych częsci co do samochodów, więc marża będzie standardowa. A za części komputerowe to nie ma co liczyć na więcej jak 18-20%. Jedyny ratunek to usługi gdzie możesz liczyć sobie nawet i 100%. A KIEDY Ty chcesz prowadzic firme bedac zatrudnionym? Ja jak byłem troszkę na etacie to wracałem tak zjeb@#$$$ że nawet sie nie rozbieralem i na łóżko. A ZUS nie odpada, tylko zmniejsza sie do 150 PLN (chyba). Na życie musisz liczyć, bo to koszt alternatywny - rezygnuje z dotychczasowej pracy wiec nie mam dochodów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper_Tango4 Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Do tej całej sumy którą wyliczyliście musicie dodać jeszcze najmniej 5000 zł. na reklamę bo bez tego ani rusz (wiem na własnym doświadczeniu). Gazetki lokalne, bannery na stronach, może ogłoszenie w jakiejś większej gazecie - To bardzo ważne, żeby ludzie wiedzieli że istnieje taki a taki sklep Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Zoidberg Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Reklama 5000 na m-c czy tylko na wejście? Jeżeli na wejście to rozkłada się na cały rok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper_Tango4 Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Reklama 5000 na m-c czy tylko na wejście? Jeżeli na wejście to rozkłada się na cały rok. To już zależy od cen w mieście w którym się chcesz ogłaszać. Na początku trzeba się ostro zareklamować, ale potem co miesiąc można się gdzieś pokazać żeby ludszie o sklepie nie zapomnieli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 moim zdaniem pomysl codowny...... nie spotkalem sie jeszcze nigdy ze sklepem ktory by oferowal wszystko co potrzebuje "prawdziwy" overclocker..... tylko ze czytajac posty wyzej widze ze koszty takiego sklepu dobijaja czlowieka :? a najlepsze jest to ze nigdzie nie moglem dostac pasty termoprzewodzacej jak potrzebowalem na Brodnie ... 5 sklepow w okolicy i oni w zadnym pasty nie maja..... bo mowia ze to jest niebezpieczne..... a ja dobra..... bezpieczne niebezpieczne ale ja chce paste :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 Moim zdaniem pomysł ok. utzrymanie strony w domenie *.net widziałem gdzieś za 99 zeta rocznie. Po co zaraz rejestrować działalność i takie tam. Można mnie oficjalnie przecież :-) Jedziesz zagramanicę czy coś albo ugadujesz isę ze za większą ilosć miej becelu. troche na początek $$$ i myslę, ze mozna dać sobie radę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Dr_Zoidberg ceny mozesz sam dyktowac jesli jestes jedynym w okolicy z danym asortymentem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bortas Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 pomysl jest dobry - jednak na samych czescich do tuningu (i robociznie) nie przezyjesz - to nie jest duzy rynek (przynajmniej na razie u nas) wiec do tego sklep z czesciami komputerowymi to podstawa. ps. ostatnio sie zastanawielm nad czyms takim: w kazdym sklepie stoi gdzies komputer na ktorym pracuje sprzedawca ten komputer widac - dlaczego oni nigdy sobie nie zrobia jakiegos moda zewnetrznego (plexi swiatelka) ludzie przynajmniej by przychodzili zobacyzc takei cacko (u mnie w bialym jeszcze nigdzie nie widzilaem zmodowanego kompa) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Zoidberg Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Dr_Zoidberg ceny mozesz sam dyktowac jesli jestes jedynym w okolicy z danym asortymentem. IMHO nie - bo będę tylko napędzał klientów 4Maxowi i innym. Jak zobaczą coś w zwykłym sklepie a potem w necie o 50% taniej to gdzie kupią? Jedyna przewaga nad sklepami wysyłkowymi to usługa montażu (ale to osobna historia). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xslimakx Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 A nie lepiej zatrudnić się w sklepie komputerowym? Z doświadczenie wiem, że w większości sklepó pracują straszne lamy nie mające prawie wcale pojęcia o sprzęcie. Tylko, ze znalezieniem roboty nie jest tak łatwo :( Sam bym chetnie w W-wie znalazł prace w serwisie gdzies :? zagdza sie, juz to przerabialem, wszedzie chca nawet do skladania kompow kogos kto skonczyl informatyke :( choc jak sami wiecie do takiego zajecia takie wyksztalcenie nie jest wogole potrzebne no ok jestem studentem informatyki sadze ze moglbym miec szanse na taka prace ale... wlasnie ale hehe ogloszen ze np firma 'xyz' z warszawskiej gieldy komputerowej szuka serwisanta/sprzedawcy nie ma :( a gdybym wzial cv i poszedl tam i po kolei wchodzil i pytal o prace to przeciez jak nie bedzie kierownika to zawsze odpowiedza mi ze nie ma bo te chlopaczki z reguly jak odchodzi jeden to na jego miejsce wchodzi jego kumpel :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snoo Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 no ok jestem studentem informatyki sadze ze moglbym miec szanse na taka prace ale... wlasnie ale hehe ogloszen ze np firma 'xyz' z warszawskiej gieldy komputerowej szuka serwisanta/sprzedawcy nie ma Musisz sie do wrocka przeprowadzic :) w ciagu 2 ostatnich miesiecy widzialem conajmniej 3 takie ogloszenia (PTR, Virtual PC, cos w Koronie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaveBlade Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 a ekipa z tweaka będzie miała znizke??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 a ekipa z tweaka będzie miała znizke???:lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...