Skocz do zawartości
Black_Lotos

Gf 5700 I Problemy Z Artefaktami :(

Rekomendowane odpowiedzi

Siema,mam karte Prolinka GF 5700 256/128 bit,jak wiecie taktowanie tej karto wynosi 450/525 i takie tez powinno byc do konfortowej pracy.Niestety przy takich ustawieniach wystepuja u mnie zwisy,co w pozniejszym czasie doprowadza do niebieskiego ekranu,z napisem "Rozpoczal sie zrzut pamieci fizycznej",jedynym sposobem zeby do tego nie dopuscic,bylo obnizenie w Riva Turnerze taktowania na 390/425,przy takich ustawieniach przynajmiej gry mi sie neizacinaja.Ale jest problem kupilem ta karte i po 2 miechach zaczely mi sie pojawiac artefakty,probowalem wszystkiego:wymieniania sterow,zmiane liczby potokow w Biosie itp itd,nawet zdjelem blaszke od zasilania radiatora i dzialal z otwarta obudowa,ale nic sie nie zmienilo.Postanowilem isc do reklamacji,po miesiacu przyslali mi identyczny model i w tym artefakty wystepowaly odrazu :(.Moje pytanie czym to moze byc spowodowane ? I jak mozna by bylo to naprawic,mam plyte główna Asus A7N8-X 512 ram ddr 400 hz i Athlona Xp+ 2200 oraz (co moze byc przyczyna problemu,chodz sprawdzalem napiecia i sa niby wporzadku) zasilacz Feel 230 V.Czy ta karta ma jakoms wade fabryczna ? A moze ja mam takiego pecha ? Juz sam niewiem,czyscilem jej trybiku z kurzu,tak samo czyscilem wiatraczek i nic :(,jak wlanczam gry z DX 9 mam artefakty,na 8 mi sie to niezdarza.Zamieszczam tutaj zdjecie ustawienia wiatrakow w moim kompie,bo byc moze to tez jest przyczyna przegrzewania sie pamieci,prosze pomozcie a jesli nie da rady,to doradzcie co mam zrobic :(.Z góry dzieki.

http://img127.imageshack.us/img127/3025/08...57x2bh.jpg - link do zdjecia ułożenia karty i wiatraczków

Edytowane przez Black_Lotos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi