q3Jarz4b Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Witam. Od wczoraj posiadam 2x256 Kingston HyperX 3200A. Wiem ze khx3200A sa sporo slabsze od khx3200 ale udalo mi sie wyrwac w niezlej cenie wiec nie narzekam. I teraz sedno sprawy. Kosci to remarkowane kingstony. Oznaczenie: 0446 P03 D3208DI3R-5A Jesli ktos jest w stanie rozszyfrowac jakie to kostki to bede bardzo wdzieczny. Kosci maja tez 2 wglebienia co mogloby wskazywac ze to winbond (ch-5 jesli juz) ale jednak pewnosci nie mam i stad moje pytanie. Z gory dzieki za pomoc, a jesli ktos ma zamiar mi pisac zebym szukal itp to szkoda jego czasu bo juz to zrobilem i jednoznacznej odpowiedzi nie znalazlem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falarek Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Może TO ci pomoże :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q3Jarz4b Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Niestety nie bardzo mi to pomoglo. Kiedys widzialem juz to zestawienie, jednak moich pamieci tam niestety nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Na khx3200A były tylko winbondy CeHa... A TU nie zajrzałeś... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q3Jarz4b Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Tez zagladalem i ludzie wspominaja ze tez na infineonach sie zdazaly. To cale remarkowanie zaczyna mnie powoli denerwowac. Tylko zamieszanie przez to wszystko. A tak BTW to winbond najbiedniejszy, wszyscy go remarkuja i to nie tylko w pamieciach. uGuru na abicie pod naklejka to tez winbond ale to tak OT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 tam jest na samym poczatku... KHX3200AK2, czyli to samo co KHX3200A tylko komplecik do duala, jak widzisz tam jest CH-5. Na tych memach nigdy nie bylo innych kostek niz winbond CH-5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q3Jarz4b Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 @hary86 Dzieki bardzo za info. Wlasnie chodzilo mi o to zeby ktos powiedzial mi na pewno ze sa tylko te kostki i juz ;) Teraz sie zastanawiam jaka jest sensowna granica napiecia dla CH-5. I wiem juz ze nie przepadaja za timingami 2-2-2-x ale na 2-3-2-x tez nie jest zle. Mysle ze te 3,1v na ktore pozwala mi DFI powinny wystarczyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 (edytowane) 3,4 24/7 tez im bynajmniej nie zaszkodzi, a spokojnie mozesz dawać do 3,6. :) Tylko im jakiś nawiew skonstruuj. :wink: Przy 3,3 mogąjuż wskoczyć na stabilne 2-2-2-x jak są dobre kostki. Edytowane 31 Sierpnia 2005 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...