Skocz do zawartości
q3Jarz4b

Kingston Hyperx 3200a

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od wczoraj posiadam 2x256 Kingston HyperX 3200A. Wiem ze khx3200A sa sporo slabsze od khx3200 ale udalo mi sie wyrwac w niezlej cenie wiec nie narzekam.

I teraz sedno sprawy. Kosci to remarkowane kingstony. Oznaczenie:

0446 P03

D3208DI3R-5A

Jesli ktos jest w stanie rozszyfrowac jakie to kostki to bede bardzo wdzieczny. Kosci maja tez 2 wglebienia co mogloby wskazywac ze to winbond (ch-5 jesli juz) ale jednak pewnosci nie mam i stad moje pytanie.

Z gory dzieki za pomoc, a jesli ktos ma zamiar mi pisac zebym szukal itp to szkoda jego czasu bo juz to zrobilem i jednoznacznej odpowiedzi nie znalazlem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez zagladalem i ludzie wspominaja ze tez na infineonach sie zdazaly. To cale remarkowanie zaczyna mnie powoli denerwowac. Tylko zamieszanie przez to wszystko.

A tak BTW to winbond najbiedniejszy, wszyscy go remarkuja i to nie tylko w pamieciach. uGuru na abicie pod naklejka to tez winbond ale to tak OT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@hary86

Dzieki bardzo za info. Wlasnie chodzilo mi o to zeby ktos powiedzial mi na pewno ze sa tylko te kostki i juz ;)

Teraz sie zastanawiam jaka jest sensowna granica napiecia dla CH-5. I wiem juz ze nie przepadaja za timingami 2-2-2-x ale na 2-3-2-x tez nie jest zle. Mysle ze te 3,1v na ktore pozwala mi DFI powinny wystarczyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3,4 24/7 tez im bynajmniej nie zaszkodzi, a spokojnie mozesz dawać do 3,6. :) Tylko im jakiś nawiew skonstruuj. :wink:

Przy 3,3 mogąjuż wskoczyć na stabilne 2-2-2-x jak są dobre kostki.

Edytowane przez hary86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi