Irak17 Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Procesor - AMD Athlon 64bit 3000 s.939 Płyta głowna - DFI LAN Party Ultra D Karta Graficzna - ATI Sapphire Radeon x800GT 256mb/256bit Pamiątki - HYNIX 2X512mb DUAL CL 2,5 400mhz@seria D43 Zasilacz - NEOtec MAXIMUS 440WAT Napęd - DVD-RW NEC 3540A black Monitor - LG FLatron F700P <miałem> Dysk twardy - Maxtor 120gb Ata133 7200rpm Mam nadzieje ze konfig nie ma jakichs powaznych bledow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 mnie sie podoba konfig-dodatkowo zapraszam do tematu o grafikach-właśnie pojwiła sie możliwosć modu x800gt na 12 potoczków :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 jesli nie bedziesz jakos ekstremalnie go podkrecal to straciles jakies 150pln na plycie... za 400 mozna miec dobra na ktorej tez sie porzadnie podkreci proca za te kwote bym kupil wiekszy dysk poza tym bajka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberBart Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Jest ok ! Pamieci naprawde dobre! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irak17 Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Spoko spoko ja narazie krecic nie umiem kompletnei a nie chce popsuc nowego sprzetu na ktory pracowalem bardzo dlugo pomimo mojego wieku mlodego, obudowe do 300 zl kupie z lcd na allegro jest duzo ;] Modding moze i jest spoko i da sie cisnac szczegulnie z mojego cfg duzo ale ja jestem w kreceniu kompletnie zielony, narazie chce dzialac na tym a za pol roku krecic, zdejme poprostu chldozenie z procka i zaloze AC 64 albo pythonka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberBart Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 No i dobrze !! Daj sie wygrzac sprzetowi, poczytaj troche co inni z nimi wyprawiaja a potem sam zdecydujesz ! Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irak17 Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Nie zgodze sie z tym ze stracilem hajs ,popatrz za 2 lata powiedzmy moj komp juz bedzie slaby , wtedy go podkrece na obowiazujace standarty i bedzie hulac, po co mam go teraz krecic skoro nie bede mial problemu z graniem w gry na high detalach, ale to nie jest topic o kreceniu tylko o moim konfigu i prosze sie na ten temat wypowiadac , PS. Obudowe z szyba fajna najlepiej firmowa kupie z allegro link prosze jak ktos ma, oczywiscie wysawietlacz lcd ma byc na min.3(styka 3?) pomiary temp. wiatraczki kupie sam jakies bajerzyste kolorowe :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberBart Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 A prosze bardzo LINK (tylko to nie allegro :rolleyes:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaccio Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Do tego konfigu dysk by się przydał jakiś na SATA II, reszta ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 (edytowane) a co daje serial ata II? bo chyba nic..... a co do plyty: ok podkrecisz ale chyba 5% wiecej nie jest warte 150pln Edytowane 31 Sierpnia 2005 przez cmsydney Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaccio Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 a co daje serial ata II? bo chyba nic..... 1625398[/snapback] 3Gb/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irak17 Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 DFI to takze swietnei wyposazona plyta wiec nie mowmy tylko o OC, nie sadze ze daje nam tylko 5% wydajnosci.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Masaccio: Żadne 3 GB/s, płyta mu tyle nie obskoczy, będzie działało jak SATA zwykłe. Do tego jest potrzebna płyta z obsługą S-ATA II. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 ok a co daje 3GB/s? bo jak czytam to jest pic na wode. moze jakies strony z testami czy cus? aha i nie kojarzyc SataII z NCQ, gdzies wyczytalem ze tylko sata II ma obsluge co jest bzdura Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaccio Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Masaccio: Żadne 3 GB/s, płyta mu tyle nie obskoczy, będzie działało jak SATA zwykłe. Do tego jest potrzebna płyta z obsługą S-ATA II. 1625468[/snapback] Płyta DFI LanParty UT NF4 Ultra-D obsługuje S ATA II. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaccio Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 ok a co daje 3GB/s? bo jak czytam to jest pic na wode. moze jakies strony z testami czy cus? aha i nie kojarzyc SataII z NCQ, gdzies wyczytalem ze tylko sata II ma obsluge co jest bzdura 1625566[/snapback] Tu był link do testu: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=134336 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 (edytowane) jak dla mnie to bez sensu ten test. dlaczego? testuja co daje Sata II w stosunku do Sata, a tak naprawde porownali dysk SATA II z NCQ z dyskiem Sata bez NCQ i pokazali co daje NCQ, te 3GB/s to chyba jednak pic na wode, no chyba ze porownaja SATA II z NCQ i Sata z NCQ Edytowane 31 Sierpnia 2005 przez cmsydney Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 [/OT] słabe pamieci jak na taki config. hynixy sie nie nadaja do 939 lepszym rozwiazaniem były by adaty albo twinmosy SP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabo^ Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 [/OT] słabe pamieci jak na taki config. hynixy sie nie nadaja do 939 lepszym rozwiazaniem były by adaty albo twinmosy SP 1625908[/snapback] milans dla ciebie to tylko istnieja adaty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Ja tam widzę że oprócz Adat napisał jeszcze TwinMOS'y Sp :) Pozatym zestaw fajny i ogólnie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabo^ Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Ja tam widzę że oprócz Adat napisał jeszcze TwinMOS'y Sp :) Pozatym zestaw fajny i ogólnie ok. 1627539[/snapback] no ale zobacz na jego posty on zawsze do wszystkiego proponuje adaty :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Jak dobre a i tanie to chyba dobrze nie? Jak ja będe za te 4-5 lat zmieniał kompa (przeprowadzka, w międzyczasie jak ckoś uzbieram) to byleby pamiątki firmowe i dobre :) teraz jade na 2x 256mb ddram nie wiem czego i działa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irak17 Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 Uff to Bogu dzieki ze mi sie udalo zlozyc fajny zestawik, ale kasy poszlo w cholere chociaz ze hurtowo kupowalem ale warto bo mam teraz kompa na dlugi czas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 ale warto bo mam teraz kompa na dlugi czashehe jeszcze sie zdziwisz.... kupiles teraz cos ponad standard, przyzwyczaisz sie i za jakis rok bedzisz juz odczuwal brak szybkosci.... komputer starcza na rok nie wiecej, pozniej juz trzeba cos zmieniac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...