Rolle Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Siemka, spalil mi sie wczoraj zasilacz Codegena 350W. Ucze sie na kierunku automatyka wiec znam sie troche nad tym wiec otworzylem codeshita i okazalo sie ze stopil sie (doslownie) jeden z kondensatorow. No ale do rzeczy... Komp to: Duron 700 256 SDRAM Riva TNT2 Jakis Quantium 4GB :D dyskietka, stary CDROM Zamienilem tego codeshita na jedyny zapasowy zasilacz jaki mam w domu, HK 250W (jakis noname) . Jak na takiego kompa mysle ze 250W powinno starczyc. W kazdym razie na 3.3 i 12V mial wieksze od Codeshita 350W :P No podlaczylem go i patrze teraz na napiecia i 3.3V jest na 3.9V :blink: Wydaje sie cholernie niebezpiecznie dla kompa, ale jakos chodzi. Wydaje mi sie ze to moze byc jakis blad pomiaru albo cos bo ciezko mi w to uwierzyc ze 3.3V lezy na 3.9 z zasilaczem ktory ma 15A na 3.3V. Nie mam niestety w domu zadnego urzadzenia do pomiarow napiecia, wiec nie wiem jak traktowac to napiecie. Ryzykowac i zostawic tak czy... :D Dane HK: 3.3V: 15A 5V: 25A 12V: 9,5A Dane Codeshit: 3.3V: 14A 5V: 22A 12V: 9A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 HK to huntkey więc nie jakiś noname. Jeśl ite napięcia mierzyłeś miernikiem to zmień zasilacz na cośmarkowego ale nowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 HK to huntkey więc nie jakiś noname. Jeśl ite napięcia mierzyłeś miernikiem to zmień zasilacz na cośmarkowego ale nowego. 1625511[/snapback] Przecie napisał że nie ma w domu żanego urządzenia do pomiarów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 To niech zdobędzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 trójka na poziomie 3,9V ja bym chcial ten zasilacz :D żeby był mocniejszy tylko ;) dla pewnosci musisz pomierzyc bo nigdy nie wiadomo... sprawdz czy chipset jest goracy, mosfety od pamieci, sekcja agp - jak sie grzeja to moze byc faktycznie wysoka ta linia! ale najlepiej pomierzyc miernikiem jednak, bo tak to jest takie kręcenie się ze świecą we mgle... pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolle Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 (edytowane) Wiec niestety nie mialem skad wziac urzadzenia pomiarowego, wiec zostaja mi tylko czujniki plyty. Oto dwa screeny ktore zrobilem przed chwila: http://senet.se/other/20050901.jpg http://senet.se/other/Clipboard01.jpg Komputer normalnie chodzi, chociaz w BIOSie co sekunde licznik obrotow wentylatora CPU zmienia sie na 0 i spowrotem na 2100: 0, 2100, 0, 2100, 0 itd To jedyne dziwne zajwisko, ale nie wiem czy na Codegenie tez tak sie dzialo.Mysle ze to moze byc cos z plyta, w koncu ma swoje lata i nie jest od markowego producenta (Lucky Star K7VAT) Edytowane 1 Września 2005 przez Rolle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Patrz podpis i nie grzesz więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 (edytowane) U mnie programy typu Speedfan pokazują że mam na linii 12V -> 10,75V A na mierniku 12V mam stabilne jak skała . Widzisz teraz ile warte są te odczyty z mobo... Edytowane 1 Września 2005 przez SzperSon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolle Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 (edytowane) OK dzieki, podniosles mnie troche na duchu. Sprobuje zalatwic od kogos miernik i zobaczymy. Do tego czasu zaryzykuje i niech dziala. Teraz mi sie to dziwne wydaje ze napiecia 12V i 5V sa OK tylko 3.3 takie wysokie. To pewnie blad pomiaru 3.3 :) Dzieki, pozdro Edytowane 1 Września 2005 przez Rolle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 Wiec niestety nie mialem skad wziac urzadzenia pomiarowego , wiec zostaja mi tylko czujniki plyty. ... szkoda ci dychy na miernik ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 (edytowane) No a ja mam pytanie jak jest z dokladnoscia tych miernikow tanich... Sam mam chyba za okolo 60zl, niestety cos sie ostatnio w nim wali i nie mam kasy, nie wiem co kupic... Edytowane 11 Września 2005 przez zgf1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaL Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 miernik zazwyczaj wariuje jak mu bateria zaczyna siadac ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Mam jakiś miernik 5 lat chyba za 20 pln i działa super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...