Skocz do zawartości
Andrzej_1

Minolta Z20 Vs Canon A95

Rekomendowane odpowiedzi

Jako, ze to moj pierwszy post na tym forum to witam wszystkich :)

I tak jak w temacie :).Chce pozbyc sie mojego Nikona SQ - za mala matryca, zdjecia w pomieszczeniu to zupelna porazka. Teraz chce sobie kupic cos bardziej sensownego. Polazilem po roznych recenzjach i sobie wybralem dwie maszynki z topica :)

Za minolta pryemawia zoom i wyglad :), a za Canonem to ilosc programow tematycznych i (ponoc) latwosc obslugi :)

Z gory dziekuje za pomoc

Andrzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie lepiej Z10 ? W Z20 wszystko to samo co w Z10 tylko zwiekszona rozdzialka co za tym idzie wieksze szumy..

Zalezy do czego bedziesz uzywac aparat.. To dwa zupelnie inne typy.. Pierwszy to typowy UZ natomiast Canon to bardziej aparacik podreczny.. (A95 nie bedzie dobrym wyborem.. Polecam A510..

Napisz do czego chcesz uzywac aparat.. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz mowie :). Jestem dziennikarzem i czasem nie ma szansy zadzwonic po redakcyjne foto, zeby przyjechalo i zrobilo zdjecia profesjonalne. Wiec szukam jakies cyfrowki, ktora w miare szybko dziala. Niestety minimalna wielkosc matrycy od jakiej fotoedytorzy przyjmuja zdjecia to 5 MP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego niby A95 nie jest dobrym wyborem??? Czemu niby A510 lepszy, nie gadaj glupot.

Do "Andrzej_1" Bierz A95 i po sprawie.

1625798[/snapback]

A95 tez ma na chama powiekszona matryce - wieksze szumy.. Zoom 3x A510 4x,

A510 ciut szybciej dziala..

Ja jednak bym polecal Minolte.. :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi