M-TRANS Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Mam Acera 5014 i mam problem z samoistnym wyłączaniem sie sprzęta podczas grania w The Settlers-dziedzictwo królów.Poprostu komp sie sam wyłącza i [gluteus maximus].Dotyczy to tylko tej gry!Gram w NFS U2,Doom3,Far Cry,COD i nic się nie dzieje!Każda gra jest oryginalna i ma wpisane klucze.W The Settlers gram na standardowych ustawieniach i po jakimś czasie(5-30min) poprostu sprzęt zalicza kapę. Pozdrawiam i czekam na jakieś radki:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moondec Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 zawsze możesz ściągnąć patcha do settlersów, a nuż pomoże ;] http://www.thesettlers.com/uk/updates.phpspóbuj grać na zasilaniu sieciowym a nie na bateriach --- pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M-TRANS Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 zawsze możesz ściągnąć patcha do settlersów, a nuż pomoże ;] http://www.thesettlers.com/uk/updates.phpspóbuj grać na zasilaniu sieciowym a nie na bateriach --- pozdro. 1625537[/snapback] Gram tylko na zasilaniu:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majselbaum Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 ja miałem tak kilka razy. ale okazało się że grafika jest strzelona. wyłączał się zwłaszcza w momencie szukania artefaktów w atitool. nie łącz tego z moim przypadkiem. zrób upgrade sterów i jeśli nie zadziała to masz pecha z grą. bo skoro pociągnął ci hl2 i dooma3 to znaczy że grafa jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najdmen Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 dokładnie, ja również raczej skłaniał bym się w stroneaktualizacji sterowników, ewentualnie postaraj się zainstalować grę z innej płyty, być może jest jakiś błąd podczas instalacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M-TRANS Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 ja miałem tak kilka razy. ale okazało się że grafika jest strzelona. wyłączał się zwłaszcza w momencie szukania artefaktów w atitool. nie łącz tego z moim przypadkiem. zrób upgrade sterów i jeśli nie zadziała to masz pecha z grą. bo skoro pociągnął ci hl2 i dooma3 to znaczy że grafa jest ok. 1628221[/snapback] W zasadzie już jest częściowo po problemie.Po samoistnym wyłączeniu lapka sprawdziłem jego "podłogę" i była tak rozgrzana że jajka można było na niej smażyć!(trochę dziwne bo na DOOM3 nic nigdy sie nie działo na rozdzielce 1024x768/32 i full opcjami).Postanowiłem włączyć CPUCool ale to nic nie dało.Zmieniłem ustawienia grafiki w grze na słabsze(z 1280x1024/32 wszystkie opcje full na maxa do 1024x768/32 opcje full) I TO POMOGŁO!The Settlers chodzi bez najmniejszych problemów.Dziwne to troche bo to raczej mało wymagająca gra.Nie mam pojęcia dlaczego tak sie dzieję....... Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M-TRANS Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 dokładnie, ja również raczej skłaniał bym się w stroneaktualizacji sterowników, ewentualnie postaraj się zainstalować grę z innej płyty, być może jest jakiś błąd podczas instalacji. 1628263[/snapback] Bardzo chętnie odwiedzę stronę z nowymi sterami(tylko mi ją dajcie).Co do samej gry to kupiłem ją w mediamarkt za 100zł i płytka jest OK(raczej) Pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...