tomzozo Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Witam serdecznie! Wiem, wiem usłyszę pewnie że jest na ten temat duzo postow ale .... przeczytałem ich trochę i widzę że zdania są podzielone co do wyboru podzespołów. Proszę o poradę w sprawie platformy Athlon 64 Chcę wymienic procesor, płytę główną, zasilacz i dysk twardy. Chcę zostawic sobie kartę grafiki na AGP i kosci pamieci DDR. Mój aktualny zestaw poniżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pizarro Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Nie inwestuj w agp po co wracać do mniej przyszlosciowego wyboru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomzozo Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Wlasnie to fakt ale wymiana grafy to kolejny wydatek i to duzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomzozo Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Czy ktos widzial plyte glowna z AGP i z PCI-E jednoczesnie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomzozo Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Porad a porad zajeb.... to forum czlowiek grzecznie pyta a tu olewka na maxa. Musze chyba jak inni palnac pare glupich postow albo zatytuowac je jakos z jajem to moze sie ktos odezwie i poradzi. Lipa.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomzozo Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Sprecyzuje pytanie: Ktory procesor z przedziału Athlon 64 3000, 3200 Jaka plyte glowna na 939 Jaki dysk najlepciejszy z 120, 160 GB I ten zasilacz czy 380 czy 400 i jakiej firmy najlepiej Kasa jest tylko wybor jest za DUZY!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 1. edytuj posty 2. czekasz 10 min i juz psioczysz 3. tak sa takie plyty ale to jest bez sensu 4, 5, 6, 7, 8, 9: szukaj na forum w jednym zdaniu, zbieraj kase na wymiane grafiki, w przeciwnym wypadku bedzie to bez sensu, a kompa nie masz zlego, poczekac mozna i na koniec pobawie sie w nostradamusa.... dostaniesz pewnie jakiegos bana czy cus.... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomzozo Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Ok,Ok spoko ja tu pierwszy raz. Troche czytam i np. wyczytalem na forum ze Athlony 64 te np 3000 czy 3200 nie chca stabilnie pracowac na plytach nForce4 i na nForce3. Moze ktos ma A64 na VIA K8T890 i ciekaw jestem jak takie polaczenie sie spisuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 wyczytalem na forum ze Athlony 64 te np 3000 czy 3200 nie chca stabilnie pracowac na plytach nForce4 i na nForce3gdzies ty to wyczytal??? jak patrze po sygnaturach to wiekszosc na nforca i a64 i jakos sie nie skarza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 nie widziałem DFI na via... :D do rzeczy. venice 3000 do tego mobo jakies tansze .. MSI k8n neo F, dysk jakis na sata 2 (caviar 160 gb 325 zł) i do tego gf 6600 GT na pcie za 600 zł. ew mzoe jakis radek.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomzozo Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Do cmsydney : http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=121336 tam to wyczytalem i zdziwilem sie bardzo bo wzyscy (prawie) maja A64 na tych plytach. Do Milansa: Podsumowujac musze zmienic tez karte grafiki... cmsydney piszesz poczekaj bo nie masz zlego kompa- od niedawna zajmuje sie obrabianiem i przetwarzaniem plikow filmowych i zaczelo mi brakowac gb na dysku procek nie wydala a jak zmiana dysku to na sata 2 a do tego plyta inna i od razu procesor trzeba zmienic. Dlatego poprosilem o porade! Kupic nie jest problem tylko po co zmieniac za kilka miesiecy jakis podzespol na nastepny wydajniejszy na tamta chwile. Teraz chcialbym zaiwestowac i popracowac na nim przez dluzszy czas. Jesli ktos ma ochote to niech cos poradzi.. Milans dzieki za wstepna porade :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Nie musisz zmieniać grafiki, masz niezłą, są płyty na Nforce 3 ultra (939), AGP. Np: Epox EP-9NDA3+ , lub Epox EP-9NDA3J ta druga jest tansza. Następnym razem doczytaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomzozo Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Alberto56 a co sadzisz o VIA K8T800 Pro jak to sia ma do nForce3 250 Ultra ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 na nf3 ultra jest też DFI a co DFI to DFI ale coś tam z biosem ostatnio było jak chcesz to poczytaj w topiku o tej płycie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joker_king Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Czemu niby płyty z AGP I PCI-Express są bez sęsu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 (edytowane) @tomzozo jak nie kręcisz to VIA jest naprawde ok. Ale jak kręcisz to ta VIA nie ma blokady PCI i AGP o ile pamiętam, a jeżeli się bierze Veniciusza to aż go przykro nie kręcić. nForce3 250GB to chipset dla S754 te płyty które ci podałem to Nforce3 ULTRA dla 939, zdecyduj sie na jaki socket chcesz wydać pieniądze ok? jak na moje to byś wziął 939 tego epoxa którego ci podałem albo MSI lub jak masz kase to DFI i Veniciusza i naprawde bedzie dobra maszyna. @Joker_king bo jak coś jest do wszystkiego to jest do niczeko , tak ? Pozatym tylko słabi producenci płyt robią płyty z obydwoma portami na płycie, ECS, Biostar, Asrock - ja dziękuje za przyjemność posiadania jednej z tych płyt. Edytowane 1 Września 2005 przez alberto56 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomzozo Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Oczywiscie 939 a co do krecenia to kupujac Venicia nie odmowilbym sobie podkrecenia. Porownujac epoxa do msi i dfi ktora polecasz? Jakie sa roznice w cenie i funkcjonalnosci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Ja nie polecam , wszystkie te płyty są dobre, ja biore Epoxa bo jestem w anglii i bede miał go tanio , są topici o wszystkich płytach na Forum znajdz i poczytaj. Naprawde co z tych 3 płyt nie wybierzesz bedziesz zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomzozo Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Dzieki. Poczytam o plytach i zdecyduje sie na ktoras. Co do zasilki jaki potrzebuje do tego zestawu A64 Veni nForce3 360,380,400??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 380 w wystarczy ale markowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomzozo Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Dzieki za wsparcie! Narka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...