PelzaK Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 tylko z zerem.. sprawdz 10 razy... :lol: bo jak podłłączysz pod faze to Ci się komputer zaświeci :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NIUTI Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 tylko z zerem.. sprawdz 10 razy... :lol: bo jak podłłączysz pod faze to Ci się komputer zaświeci :D 1636124[/snapback] hehe :lol: :lol: sprawdze sprawdze o ile nie zapomne :lol2: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek K Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 mówiąc "ci z elektrowni" miałem na myśli ludków w niebieskich ubrankach, którzy biegają koło stacji transformatorowych na osiedlach... Oni są z elektrowni.. i odpowiadają za wadliwe połączenia. jakies 4 lata temu w moim mieście enenrgetyka musiała zwarcać pacjentom pieniążki za to, że pan elektryk źle podłączył budynek do prądu.... :) Nie mówię o instalacji wewnątrz mieszkania. Przecież poleciłem zapytać się sąsiadów czy u nich nie zdeiją się dziwne rzeczy.. a jeśli się zdieją tzn że to już nie jest awaria w instalacji mieszkaniowej... am I right? 1632552[/snapback] kiedys łsyszalemo przypadku w miescie ze energetyka podłączyła blok nie tak (zapomnieli zera podłączyć w rozdzielni) - w rezultacie jeden mały blok (klatki sa na roznych fazach) zasilany był międzyfazowo - efektów chyba nie musze opisywać :) (napięcie rozłozyło się na odbiorach :) jeżeli chodzi o modyfikację gnoiiazdka - to pamietaj ze jesli modyfikujesz gniazdko i zerujesz bolec (instalacja dwuprzewodowa)-to przewod ze sciany prowadzisz najpierw do bolca a pozniej do styku - W TAKIEJ KOLEJNOŚCI . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vacpan Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 a ja mam problem taki ze jak dotkne reka obudowy kompa i kaloryfera to czuje niemile swędzenie i o co w tym chodzi ??? {/QUOTE] A po co od razu gniazdko wymieniac, weź scyzoryk zeskrob farbe z kaloryfera, do oskrobanego miejsca przymocuj kabel ( wszystko jedno jaki ). 2 koniec kabla zaczep za obudowe komputera ( w miejscu niepomalowanym ) mozesz tez zaczepić 2 kabel od grzejnika do minitora ( tam pod spodem jest metalowa obudowa ). i tyle. Rozwiązanie a'la macguyver ale takie działają najdłuzej przy najmniejszym nakładzie sił :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 ta, tylko ze zawsze kabel moze sie odczepić, zapomnisz i tada.wav :) znów bęzdie kuku. Lepiej po prostu uziemić komputer bolcem. Wcale nie trza wymieniac gnaizdka, tylko wkładkę samą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrol Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Vacpan: pomyślałeś co może się stać sąsiadom i co to będzie wogóle za uziemienie jeśli w instalacji CO występują połączenia z tworzyw sztucznych? Zanim ktoś zrobi krzywde sobie i innym to lepiej zamknąć ten wątek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabuszko Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 (edytowane) ja jeszcze dorzuce swoje a wiec jak mialem stary zasilacz jakiegos codegena i komp stal kolo kaloryfera to tez mialem iskierki z budy teraz zmienilem zasilacz na markowy i niema tego problemu . Chociasz podejrzewam ze moze byc taka mozliwosc ze zmienilo sie tez to po dodaniu pomiedzy gniazdkiem a kompem filtra antyprzepieciowego :unsure: :unsure: A wlasnie co do krosowania uziemiena to : ja mam fajna faze bo u mnie gniazdko z ktorego kompo bierze prad wyglada w ten sposob od gory 2 kable od dolu 2 kable na 1 pod prubowka sie swieci a na 3 nie :mur: :mur: wiec jak myslicie?? dodam jeszcze ze niestety posiadam ta piekna aluminiowa juz dobrze utlrniona instalacje elektryczna :mur: :mur: Edytowane 11 Września 2005 przez Jabuszko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...