termit_tm Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 (edytowane) Witamy :) Już są fotki bloczku na CPU narazie wersja beta ...-=twisster=-... bloczek to narazie prototyp będzie cała rodzina czyli CPU; NB; GPU A na zalączonych rysunkach widac jak sie to wszystko zaczeło.... kolejno CPU i NB a o to fotki wersji beta 1.0 (testowa) top ulegnie zmianie w wersji na sprzedasz a teraz jeszcze fotka spodu bloczku na GPU lub NB: no a teraz razem Edytowane 3 Września 2005 przez termit_tm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmaro Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Witam :) Jutro tez dołaczymy symulacje rozkadu temeratur......a za niedługi czas pierwsze testy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmaro Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 A o to pierwsze foty a kolo 13 godzinki będą o lepszej jakości--- prosimy o komentarze i sugestie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Hmm, powinno być niezłe, ja bym jeszcze w tym pustym miejscu nad jądrem coś wyskrobał, jakiegoś jeża czy cośtakiego. Ogólnie nice work. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmaro Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Tak myślałem nad tym lecz troche z technicznego punktu trudne do wykonania moze w kolejnej wersji postaramy sie to wykonać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Jesli nie można jezyka to zróbcie chociaż jakieś finy lub kbolec czy krzyżyk. Coraz bardziej mnie się ten bloczek podoba. Ciekawe jakby na moim Bartonie 2,1Vcore się sprawował :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmaro Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Hmm no tak coś pomyslimy bo bloki mamy 2 na chipset i cpu a po południu jeszcze lepsze zdjęcia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Będzie w sprzedarzy?? :winl: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmaro Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Raczej tak ale jak juz przeprowadzimy testy a niedługo nowe rysunki i zdjęcia w przygotowaniu jest tez zapinka pod każdy soket i pożadny top z plexy ale o tym juz niedługo ....a zaraz zapodam kolejny rys... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmaro Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 (edytowane) A jak co to moze wam to bedzie czasem pomocne narysowalem roztaw otowrów pod różne podstawki.. http://republika.pl/gmaro/otwory.JPG Edytowane 1 Września 2005 przez gmaro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Wygląda ciekawie ale nie widzę nigdzie jak bądą rozmieszczone króćce. Ja bym dał dolotowy na środku a wylotowy na "początku ślimaka". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmaro Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 oczywiscie ze tak będą rozmieszczone króćce.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 oczywiscie ze tak będą rozmieszczone króćce.... 1626220[/snapback] Acha, czyli ameryki nie odkryłem. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rhezuz Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 fajnt bloczek , w srodku nad jądrem proca mozesz zrobic wgłębiebia wiertłem dla powienkszenia pow. odawania ciepła może do 0,5 stopnia lepsza wydajnośc :) , a może by sie dało żeby te finy co twożą ślimak były pofalowane , to tez moze by dalo 0,5 stopnia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HugoZak Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 (edytowane) Nie powiem naprawde ladnie sie prezentuje ;) Czekam na cala fote razem z topem z plexy to moze nawet sie zkusze na takiego na NB jezeli bedzie ladnie wygladal ;) Fakt jesli sie da to polecam dac pare pinow na srodku bloczku tam gdzie bedzie krocec dolotowy lub chociaz male wglepienie piaskowane zrobic ;) Mam pytanie w jakis sposob sa te bloki wykonywane? na frezarce czy jak? A wlasnie gmaro Twoj post z tymi wymiarami otworow na odpowiednie sockety musi zostac zedytowany bo niestety rozjezdza forum :( Daj link do tego schematu po prostu. Edytowane 1 Września 2005 przez HugoZak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Więc tak to jest wersja podstawowa będzie jeszcze wersja Ultra i może coś więcej dla bardziej wybrednych. Dzisiaj popracuje nad plexi i zapodam fotki a co do tego jak to jest wykonywane to nasza sprawa każdy ma swój sposób np. luks_pl nie chce zdradzić jak się robi jego bloczki my też nie. w połowie września bloczek przejdzie test i wtedy się okaże :D aha i bloczek najlepiej się sprawdza z ogniwem Peltiera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 (edytowane) quote=HugoZak,Sep 1 2005, 09:57]Nie powiem naprawde ladnie sie prezentuje ;) Czekam na cala fote razem z topem z plexy to moze nawet sie zkusze na takiego na NB jezeli bedzie ladnie wygladal ;) Fakt jesli sie da to polecam dac pare pinow na srodku bloczku tam gdzie bedzie krocec dolotowy lub chociaz male wglepienie piaskowane zrobic ;) Mam pytanie w jakis sposob sa te bloki wykonywane? na frezarce czy jak? A wlasnie gmaro Twoj post z tymi wymiarami otworow na odpowiednie sockety musi zostac zedytowany bo niestety rozjezdza forum :( Daj link do tego schematu po prostu. 1626296[/snapback] on gdzieś poszedł i go niema :/ jak wróci to to zmieni Edytowane 3 Września 2005 przez termit_tm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NAZIR Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 ...a co do tego jak to jest wykonywane to nasza sprawa każdy ma swój sposób np. luks_pl nie chce zdradzić jak się robi jego bloczki my też nie. Aż żałość za du...szę ściska. Jak by wszyscy mieli takie podejście to byście na komputer mówili "buba". NC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 No co Ty - to nie tajemnica - wydłubali to pilniczkiem do paznokci - piękna ludowa robota :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 No co Ty - to nie tajemnica - wydłubali to pilniczkiem do paznokci - piękna ludowa robota :lol2: 1626457[/snapback] dokładnie tak :D :D 5 lat i gotowe za 5 lat będzie do kupienia kolejna seria chyba ze sprzęt się stępi to trzeba doliczyć 2 latka :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmaro Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 co do wykonania to chyba sie każdy domysla.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Kuba Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 nice good job :idea: ciekawe kiedy testy? bardzo ciekawi mnie jego wydajność i oczywiście cena :P tak jak większość pisze, przydałyby sie na środku jakieś piny lub cos takiego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmaro Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 ....juz mysle nad rozmieszczeniem pinów lub nawierceniu otworów ale jak co to wieczorem pierwsze rysunki w 3d...... a potem realizacja troche ... brak czasu nas gnębi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Ciekawe jaka cena :D Ciekawe jak z wydajnościa :D Ciekawe czy będzie szczelny i nie bedzie z nim problemów :D Ciekawe czy dadza uniwersalną zapinke :D A moze dadza go do testów to sie dowiemy? :D Pzdr dla gmaro widać ze kumasz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmaro Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Już odpowiadam: Ciekawe jaka cena --<< tego jeszcze nie wiemy Ciekawe jak z wydajnościa --<< juz niedługo testy Ciekawe czy będzie szczelny i nie bedzie z nim problemów ---<< tak bedzie szczelny bo jest robiony precyzyjnie z dużą dokładnościa:) Ciekawe czy dadza uniwersalną zapinke ---<< tak zapinka jest juz wykonana i bedzie pasowała do każdego soketa A moze dadza go do testów to sie dowiemy? ---<< byc może damy do testów rozmowy juz trwają Pzdr dla gmaro widać ze kumasz ---<< oki dzięki za słowo uznania Chcę zaznaczyć ze chlodzeniem wodnym zajmuje sie juz od 2003 roku a do zamieszczenia tego wszystkiego skłonił mnie kumpel termit_tm... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 (edytowane) A więc nadszedł czas pokazania naszego bloczku w całej okazałości narazie jest to wersja beta 1.0 (tylko pod A64 porostu takiego mam i chciałem szybko zrobić top aby przetestować), a wkrótce wersja mobilna na wszystkie istniejące procki :D:D:D aha śrubki będą schowane ale to wersja beta :D :D narazie fotki w kiepskiej jakość jak będę miał lepsze to zmienię !!! Edytowane 3 Września 2005 przez termit_tm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmaro Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 ..i tak powoli powstaje nasz blok na oczach waszych..czyli krok po kroku aż do celu:)))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Fajny :) tylko... wg mnie lepiej by wyglądał jeśli pleksa jak i kanty spodu, nie były ścinanie tylko rogi ładnie zaokrąglone... dużo lepszy efekt wizualny... a to też się liczy :) brakuje rowka pod ornig... ale domyślam się, że będzie, wkońcu dysponujecie jak widać bardzo fajnym sprzętem... więc no problem z tym ;) PS. Podajcie wymiary spodów bo blok na cpu wydaje się troche przydługawy na tych fotach... albo jest wąski ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 (edytowane) Fajny :) tylko... wg mnie lepiej by wyglądał jeśli pleksa jak i kanty spodu, nie były ścinanie tylko rogi ładnie zaokrąglone... dużo lepszy efekt wizualny... a to też się liczy :) brakuje rowka pod ornig... ale domyślam się, że będzie, wkońcu dysponujecie jak widać bardzo fajnym sprzętem... więc no problem z tym ;) PS. Podajcie wymiary spodów bo blok na cpu wydaje się troche przydługawy na tych fotach... albo jest wąski ;) 1626923[/snapback] tak ale to jest pierwsza wersja i oringu w tej nie będzie bo niema gdzie :D cały top wykonałem w godzinę :D łącznie z polerkom boków i nie zastanawiałem się nad kształtem wyszedł taki jak wyszedł (każdy ma swój gust) a zaokrąglić to już nie taki problem :D zawsze można zrobić, ten jest dla mnie a mi się taki podoba :P Kolejne wersje ( na sprzedasz będą ładniej dopracowane :D ) aha i fotki w tej jakość nie oddają jego całego piękna :D jeszcze dzisiaj postaram się zrobić normalnym aparatem co do wymiarów to jeśli dobrze pamiętam to jest to 8x6 cm (dość sporo ) Edytowane 1 Września 2005 przez termit_tm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Nie widać fotek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...