wojtek_s Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 z raidem zaczynam zabawe :mur: , chcialem postawic win 2000 serwer z raidem 0 , niestety wszystkie dostepne drivery nie dzialaja, udalo mi sie postawic z raidem win xp x64, win 2k3 x64, win 2k3 zwykly, niestety win 2k pisze ze nie znalazl zadnych dyskow. tyle tytulem wstepu, pytanie - czy da sie zainstalowac win 2k na jednym dysku a potem przeprowadzic "migracje" na raid 0 ? czy taki zabieg jest mozliwy na innych OS?? albo inaczej mam zainstalowana winde (obojetnie jaka) dokupilem dysk i nie chce przeprowadzac ponownej instalacji , czy moge pracowac w raid 0 bez reinstalacji systemu ?? plyta a8n-e asusa, dyski sata hitachi 80 gb, proc amd 64 3200, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koper Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Po pierwsze primo jest temat dotyczacy tej plyty: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=112054&st=0 Po drugie primo: powiedz mi wiesz na czym polega raid 0? to teraz sam sobie odpowiedz na pytanie pogrubione temat do zamkniecia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek_s Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 wiem na czym polega raid 0, temat nie koniecznie musi dotyczyc tej plyty, zreszta w tamtym watku nie ma odpowiedzi na moje pytanie. chodzi mi tylko czy da sie przeprowadzic migracje na raid bez koniecznosci instalowania od nowa calego systemu, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 wiem na czym polega raid 0, temat nie koniecznie musi dotyczyc tej plyty, zreszta w tamtym watku nie ma odpowiedzi na moje pytanie. chodzi mi tylko czy da sie przeprowadzic migracje na raid bez koniecznosci instalowania od nowa calego systemu, 1627233[/snapback] Po pierwsze primo po to jest temat o tych płytach żeby w nim szukać potrzebnych informacji i ewentualnie zadać pytanie Po drugie primo na RAID1 da się bez większego problemu, na RAID0 niestety nie. Backup najważniejszyh danych na płytach CD/DVD i stawianie systemu od nowa. Po dołączeniu drugiego dysku i skonfigurowaniu RAID0 wszystkie dotychczas zgromadzone dane na tym pierwszym dysku robią papa. Formatowanie dysku, tworzenie partycji i jazda od zera Miałem ten sam problem, musiałem płyt CD na gwałt szukać. Tak na marginesie kontroler RAID Silicon Image nie jest kompatybilny z tym wbudowanym w NF4. Miałem ten problem przy zmianie Asus A7N8X dlx na obecną MSI K8N SLI. Dane też zrobiły papa :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...