Dll. Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Wiec mam taki problem mam dysk 80gb i kumpel wczoraj przyniusł swój dysk 120gb obydwa są firmy sagate i jak podpiołem wszystko odpialiłem kompa to wykrył obydwa dyski normalnie i nagle pisalo coś takiego serach bot...coś tam dalej nie pamiętam co tam dokładnie pisało i niechciał sie odpalić wiec odpiołem swój dysk bo myślałem że może coś z kumpla dyskiem i odpaliłem kompa i wykrył normalnie dysk i winda nie ładowała się tylko u góry kreska migała i nic się nie dało zrobić próbowaliśmy odpalić tryb awaryjny tak samo było tylko jakaś kreska migałą u góry nic sie nie dało zrobić próbowaliśmy zmieniać zworke też nic nie pomogło kumpel poszedl zaniusł dysk do siebie i u niego wszystko ok działa wie ktoś może dlaczego tak sie dzieje....???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 1. Poustawiajcie zworki na nich - bo moze ma problem ktory jest MASTER a ktory SLAVE. 2. Sprawdz czy w biosie masz dobrze ustawione bootowanie - z dobrej partycji ? 3. Nie masz zainstalowanego zadnego Linuxa - a moze miales i zostal Ci gdzies jakis GRUB albo LILO ? 4. NIe odpalisz JEGO systemu z JEGO dysku - bo ma sterowniki do innych rzeczy pewnie - moze stad problem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dll. Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 4. NIe odpalisz JEGO systemu z JEGO dysku - bo ma sterowniki do innych rzeczy pewnie - moze stad problem ? 1626406[/snapback] No ale windows by sie nie odpalił...??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 w sumie to powinien ale wiesz nawet billu tego nie jest w stanie powiedziec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 A po co chcesz odpalać obcego windowsa? Jakby zapalił to pewnie zażądałby aktywacji ponownej bo to inna konfiguracja sprzętowa. Poustawiaj zworki na swoim dysku na "Master with Slave present" a na tym drugim na "Slave" i musi działać nie ma zmiłuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dll. Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 A po co chcesz odpalać obcego windowsa? Jakby zapalił to pewnie zażądałby aktywacji ponownej bo to inna konfiguracja sprzętowa. Poustawiaj zworki na swoim dysku na "Master with Slave present" a na tym drugim na "Slave" i musi działać nie ma zmiłuj. 1626822[/snapback] Chciałem sprawdzić czy wogóle chodzi ten dysk spróboje jeszcze ze zworkami:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...