Skocz do zawartości
Dll.

Dwa Dyski Twarde Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Wiec mam taki problem mam dysk 80gb i kumpel wczoraj przyniusł swój dysk 120gb obydwa są firmy sagate i jak podpiołem wszystko odpialiłem kompa to wykrył obydwa dyski normalnie i nagle pisalo coś takiego serach bot...coś tam dalej nie pamiętam co tam dokładnie pisało i niechciał sie odpalić wiec odpiołem swój dysk bo myślałem że może coś z kumpla dyskiem i odpaliłem kompa i wykrył normalnie dysk i winda nie ładowała się tylko u góry kreska migała i nic się nie dało zrobić próbowaliśmy odpalić tryb awaryjny tak samo było tylko jakaś kreska migałą u góry nic sie nie dało zrobić próbowaliśmy zmieniać zworke też nic nie pomogło kumpel poszedl zaniusł dysk do siebie i u niego wszystko ok działa wie ktoś może dlaczego tak sie dzieje....????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Poustawiajcie zworki na nich - bo moze ma problem ktory jest MASTER a ktory SLAVE.

2. Sprawdz czy w biosie masz dobrze ustawione bootowanie - z dobrej partycji ?

3. Nie masz zainstalowanego zadnego Linuxa - a moze miales i zostal Ci gdzies jakis GRUB albo LILO ?

4. NIe odpalisz JEGO systemu z JEGO dysku - bo ma sterowniki do innych rzeczy pewnie - moze stad problem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po co chcesz odpalać obcego windowsa?

Jakby zapalił to pewnie zażądałby aktywacji ponownej bo to inna konfiguracja sprzętowa.

Poustawiaj zworki na swoim dysku na "Master with Slave present" a na tym drugim na "Slave" i musi działać nie ma zmiłuj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po co chcesz odpalać obcego windowsa?

Jakby zapalił to pewnie zażądałby aktywacji ponownej bo to inna konfiguracja sprzętowa.

Poustawiaj zworki na swoim dysku na "Master with Slave present" a na tym drugim na "Slave" i musi działać nie ma zmiłuj.

1626822[/snapback]

Chciałem sprawdzić czy wogóle chodzi ten dysk spróboje jeszcze ze zworkami:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi