adeo Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Router: WRT54GS Problem: Wolny transfer. Router ustawiony w tryb tylko G. Sprawa wygląda tak: Podczas przegrywania "małych plików", tak ok 40MB, transfer jest zaskakująco szybki i plik przegrywa sie w około 4-5 sek. Natomist gry przegrywam plik "większy", tak ok 500MB, transfer przez kilka pierwszych sekund jest duży (ok 20MB/sec) i po około 3-4 sekundach spada do poziomu ok 2,5MB/s wokół którego oscyluje do końca pobierania pliku. Opisana sytuacja ma miejsce podczas przegrywania pliku z PC -> lan -> router -> wifi -> laptop. W drugą stronę transfer cały czas jest na poziomie niecałych 2,5 MB/s. Nie mam doświadczenia z Wi-Fi. Czy to jest normalne? Wydawało mi się że skoro teoretyczny transfer to ponad 6 MB/s, to w praktyce będę miał ok 5 MB/s. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 a laptop tez ma karte oparta o tryb "g"?? Z ta teoria to jest roznie. Np 11Mbit/s (standard "b") daje realne 2.5Mbit/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adeo Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 a laptop tez ma karte oparta o tryb "g"?? jak najbardziej laptop to: http://sklep.benchmark.pl/pelny_17594.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adeo Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 To jak? Czy taka prędkość jest normalna? Czy Wy osiągacie lepsze transfery? Moje mierzone są Total Comanderem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...