djneo Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Witam. Mam zamiar kupić WD na SATA-II i wyczytałem gdzieś że dyski na sacie są wrażliwe na zmianę FSB. Moje mobo to nf7-s i kręcę FSB na ok 200mhz, czy mogę być spokojny o dysk? P.S. Szukam tematu jak i co zrobić żeby dysk w pełni chulał na sata II, ale nic nie mogę znaleźć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Witam. Mam zamiar kupić WD na SATA-II i wyczytałem gdzieś że dyski na sacie są wrażliwe na zmianę FSB. Moje mobo to nf7-s i kręcę FSB na ok 200mhz, czy mogę być spokojny o dysk? P.S. Szukam tematu jak i co zrobić żeby dysk w pełni chulał na sata II, ale nic nie mogę znaleźć... 1627400[/snapback] Primo plyta na nforce2 wiec nie obchodzi cie PCI bo jest zablokowane, secundo trzeba miec chipset wspierajacy SATAII a ty takiego nie masz wiec szkoda czasu na poszukiwanie, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemussy Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 ale za to ma sata 1. wiec i tak będize mu tamten dysk działał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djneo Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Będzie działał jako sata 2 czy 1? może upgrade konrtolera pomoże? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 Będzie działał jako sata 2 czy 1? może upgrade konrtolera pomoże? 1627920[/snapback] hehe fajnie by bylo.. jakby wystarczylo tylko upgradowac softowo wszystko :> no chyba ze chodzilo Ci o zakup osobnego kontrolera na pci - ale moim zdaniem jest to chybiony pomysl.. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djneo Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 A jak to jest z modyfikowanymi biosami? nie wpływają na pracę dysków sata? mam taipana na nf7-s 2.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 A jak to jest z modyfikowanymi biosami? nie wpływają na pracę dysków sata? mam taipana na nf7-s 2.0 1628598[/snapback] Nie, nie wplywaja na prace dyskow sata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...