koc Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Witam Czekajac na podzespoly w hurtowni grzebalem sobie po cennikach i danych technicznych i wymyslilem, ze zamiast przerzucac sie na plyte ze sli lepiej dolozyc te pieniadze do 6800 i kupic 7600gt. Problemem jest, ze nie moge znalesc plyty non-sli spelniajacej zalozenia. A zatem - czy ktos z was zna plyte o nasteujacych funkcjach: 1. obsluga athlonow x2 2. spdif coaxial 3. sata z raidem5 np. sil 3114r 4. minimum 1 com 5. brak wentylatorow. Teoretycznie istnieje taka plyta, zwie sie A8N SLI premium, tylko po co mi placic za sli? I tu kilka pytan do posiadaczy/praktykow: a) czy ktos usuwal z powodzeniem wentylator z plyty A8N-E badz innej spelniajacej punkty 1-4, zastepujac czyms pasywnym? b) czy plyta GA-K8N Ultra-9 obsluguje X2, a pominiecie tego w danych technicznych wynika z faktu, ze pierwsze wersje biosu nie obslugiwaly? c) czy sil 3114 montowany na GA-K8N Ultra-9 obsluguje raid5? Z gory dziekuje za informacje, wyszukiwarka odsyla do tematow majacych po kilkadziesiat stron. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekk44 Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 witam, ja mam tego gigabyte'a. trzeba zrobic update biosu i plyta obsluguje te athlony x2. plyta ma dwa kontrolery raid5: na bazie nforce4 i sil - cos tam ma pasywne chlodzenie, ale ja sobie dorzucielm wiatraczek akasy 40x40 http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=809 jest cichutki spdif- jest 1com - chyba tez jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...