loooke Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Mam dziwny problem (nawet nie wiem czy to jest problem) z kompem a dokładnie z listwą. Gdy wyłączam listwę przyciskiem i włącze ją ponownie to komp się sam włącza na jakąś 1 sekundę po czym wyłącza. To jest taki "przebłysk" zasilania. Gdy miałem starego kompa działo się to samo i właśnie nie wiem czy to jest normalne zachowanie czy nie... Wcześniej miałem prawie identyczną listwę jak teraz z tą różnicą że teraz mam dodatkowe gniazdo do kabla telefonicznego. Obie listwy są firmy Elgotech. Dla porównania mój qmpel ma dużo gorszą listwę (właściwie to tylko przedłużacz z włącznikiem) i takie rzeczy mu się nie dzieją. Czy przez to może mi się coś stać z kompem? I jeszcze jedno pytanko: Czy ręczne wyłączenie zasilania kompa może spowodować tylko utratę danych czy jest szkodliwe również dla samych podzespołów? Za odpowiedzi z góry dzięki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Moze sie cos popitolic, po za tym fragmentuje sie dyskl (podobno) Nie do konca rozumiem o co biega z ta listwa.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loooke Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 no jak wyłączysz listwę i włączysz ponownie to na chwile mrugną diody na jednostce centralnej... ja coś takiego mam i nie wiem czy to jest normalne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...