Skocz do zawartości
ki3x3k

O/C Proca !!!!!!! :(

Rekomendowane odpowiedzi

czesc... mam taki maly problem.... mianowicie posiadam procka intel p3 500 Mhz i w plycie DFI CA61 podkrecilem go spokojnie do 750(fsb 150).... jednak zmienilem sobie plytke na lepsza(niby) DFI CA64-TC i jak sie okazuje nie moge podkrecic go tak jak we wczesniejszej plycie do fsb 150 gdzyz po resecie nic sie nie dizeje.... czarny ekran i nic wiecej(na max ustawilem fsb 142 :( ).... prosze o pomoc, moze jakas opsja w biosie przeszkadza ze nie moge na wyzszym fsb :(

POZDRAWIAM I PROSZE O POMOC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro na tamtej działało a na tej nie to wszystko wskazuje na to że płyta nie wyrabia proste, zaopatrz się w lebsze chłodzenie chipsetu możę to pomorze.

P.S.1 czy zmieniałe co poza płytš

P.S.2 nie chce mi się wieżyć że ażż na tyle go podkręciłę :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nic wiecej nie zmienialem tylko plyte.... powaznie udalo mi sie podkrecic tego procka do 750 Mhz i byl rock stable :).... na chipsecie w tej nowej plycie nie ma radiatora goly jest i goracy:(.... a jezeli to nie od tego ze chipset jest zagoracy to co moze jeszcze byc nie tak ?!?!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten PIII jest na Slot1 czy socket? Niechce mi się szukać info o tej płycie :P

Zakładaj chłodzenie na chipset i kręć.

Inną przyczyną może być brak większego dzielnika (?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no moja pIII to socket 370.... dorwalem teraz celka 1,2 tulipana i przy fsb 110 (1,32Ghz)chodzi wsyzstko pieknie temp. 31-32 stopnie.... ustawiam na wyzsze i tak samo nie chce sie uruchomic zasilanie dziala, wiatraki sie kreca a nic sie nie dzieje, nie ma sygnalu na monitorze itp.(u kumpla do 1,5Ghz to leciutko bez zadnych zgrzytow idzie)..... chyba zaloze ten coolerek na chipset....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i zalozylem colerka na chipsen i qr** nie dziala :(.... za nic w swiecie nie chce sie uruchomic tak jak wczesniej.... co moze byc jeszcze nie tak ?!?!.... mam okazje moze wymienic plyte na ASUS TUSL2-C lub Gigabyte GA60XET.... co o nich sadzicie ?!?!?

POZDRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i zalozylem colerka na chipsen i qr** nie dziala :(.... za nic w swiecie nie chce sie uruchomic tak jak wczesniej.... co moze byc jeszcze nie tak ?!?!.... mam okazje moze wymienic plyte na ASUS TUSL2-C lub Gigabyte GA60XET.... co o nich sadzicie ?!?!?

POZDRO

TAAA tylko to bedzie ine zlacze procka - masz zdaje sie SLOTowego PIII, a w ASUSie masz Socket370 FCPGA 2 pod Tualatiny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...