ki3x3k Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 czesc... mam taki maly problem.... mianowicie posiadam procka intel p3 500 Mhz i w plycie DFI CA61 podkrecilem go spokojnie do 750(fsb 150).... jednak zmienilem sobie plytke na lepsza(niby) DFI CA64-TC i jak sie okazuje nie moge podkrecic go tak jak we wczesniejszej plycie do fsb 150 gdzyz po resecie nic sie nie dizeje.... czarny ekran i nic wiecej(na max ustawilem fsb 142 :( ).... prosze o pomoc, moze jakas opsja w biosie przeszkadza ze nie moge na wyzszym fsb :( POZDRAWIAM I PROSZE O POMOC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 skoro na tamtej działało a na tej nie to wszystko wskazuje na to że płyta nie wyrabia proste, zaopatrz się w lebsze chłodzenie chipsetu możę to pomorze. P.S.1 czy zmieniałe co poza płytš P.S.2 nie chce mi się wieżyć że ażż na tyle go podkręciłę :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ki3x3k Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 nic wiecej nie zmienialem tylko plyte.... powaznie udalo mi sie podkrecic tego procka do 750 Mhz i byl rock stable :).... na chipsecie w tej nowej plycie nie ma radiatora goly jest i goracy:(.... a jezeli to nie od tego ze chipset jest zagoracy to co moze jeszcze byc nie tak ?!?!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 Radze radiator na chipset i wiatraczek jeszcze ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 Ten PIII jest na Slot1 czy socket? Niechce mi się szukać info o tej płycie :P Zakładaj chłodzenie na chipset i kręć. Inną przyczyną może być brak większego dzielnika (?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Na moje oko to chipset, aczkolwiek mozliwe jest takze zuzycie proca. Moj kiedy poszedl na 1600MHz(TB1.4GHz) a terz na 1566 nie wstaje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ki3x3k Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 no moja pIII to socket 370.... dorwalem teraz celka 1,2 tulipana i przy fsb 110 (1,32Ghz)chodzi wsyzstko pieknie temp. 31-32 stopnie.... ustawiam na wyzsze i tak samo nie chce sie uruchomic zasilanie dziala, wiatraki sie kreca a nic sie nie dzieje, nie ma sygnalu na monitorze itp.(u kumpla do 1,5Ghz to leciutko bez zadnych zgrzytow idzie)..... chyba zaloze ten coolerek na chipset.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 No stary... zacznij od coolera na chipset, a potem proboj!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ki3x3k Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 no i zalozylem colerka na chipsen i qr** nie dziala :(.... za nic w swiecie nie chce sie uruchomic tak jak wczesniej.... co moze byc jeszcze nie tak ?!?!.... mam okazje moze wymienic plyte na ASUS TUSL2-C lub Gigabyte GA60XET.... co o nich sadzicie ?!?!? POZDRO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 no i zalozylem colerka na chipsen i qr** nie dziala :(.... za nic w swiecie nie chce sie uruchomic tak jak wczesniej.... co moze byc jeszcze nie tak ?!?!.... mam okazje moze wymienic plyte na ASUS TUSL2-C lub Gigabyte GA60XET.... co o nich sadzicie ?!?!? POZDRO TAAA tylko to bedzie ine zlacze procka - masz zdaje sie SLOTowego PIII, a w ASUSie masz Socket370 FCPGA 2 pod Tualatiny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ki3x3k Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 no jak cholera mam slotowego.... czytaj wyzej ze moj pIII to socket 370 a nie.... widze ze albo zielony jestes ze sprzetu albo nie wiem co....wyspij sie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Kix czy jak to dalej idzie nei obrazaj Spaidera bo on nie jest sielony tylko czerwono niebieski nie widzisz an AVARTKU Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 a robili w ogole 500 na fcpga? nie uwierze, poki nie zobacze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ki3x3k Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 heh no ja takiego mam.... jak nie wiezysz to twoja sprawa.... no to co moze byc jeszcze nie tak chlopcy no pomozcie.... a co o tych plytach powiecie ?!?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 Z Gigabyte'm nie mialem do czynienia. Z tym Asus'em tak i powiem ci, ze ta plytka to jedna z lepszych. Bierz tego Asus'a to bardzo dobra plyta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...