Borys_MB Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 Mam Creativa x48 i od wczoraj mam pewien problem. Nie kręci się silniczek napędzający płyty. ;-( A raczej trzeba go troszke wspomóc. Po rozebraniu Cd- Rom-u trzeba troszkę ruszyć płytą, żeby zaczęła kręcić na poważnie. Co robić? Wyczyściłem już wszystko. CO z tym zrobić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 jak krecisz tym alebo jak poruszasz cedekiam wokol jakiejsc tam osi to slyszysz jak cos przelatuje metalowego w srodku ? tak czy inaczej to pewnie polecialy tuleje albo lozyska czy jak to sie nazywa dobry elektronik zmieni silnik i po sprawie ale nei wiem czy dostac mozna taki silnik i ile on kosztuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys_MB Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 jak krecisz tym alebo jak poruszasz cedekiam wokol jakiejsc tam osi to slyszysz jak cos przelatuje metalowego w srodku ? tak czy inaczej to pewnie polecialy tuleje albo lozyska czy jak to sie nazywa dobry elektronik zmieni silnik i po sprawie ale nei wiem czy dostac mozna taki silnik i ile on kosztuje No właśnie SŁYCHAĆ takie cosik. Ale nieraz włoże płyte i idzie płyta. A może silniczek rozebrać i pochuchać, podmuchać i samo przejdzie? ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 na pewno jak to rozlozysz wyciscisz wywalicsz co nie potrzbne i dobrze nsamarujesz to troche pokreci wlasciwie to zrobisz lozysko slizgowe zamiast koolkowego ;) nasmaruje nie zaszkodzi i wywal caly kurz ktory znajdziesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...