Skocz do zawartości
marcinz40

Bluetooth Do Acerow

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich - nowy tu jestem i na poczatku klaniam sie wszystkim.

W maju kupilem Acera 1684 wiedzialem ze nie ma wbuowanego bluetooth-a ale ma przycisk (zaraz kolo przycisku od WIFI). Jak sie wcisnie ten przycisk to pojawia sie info ze NO DEVICE. Jak zauwazylem w sklepie to prawie wiekszosc modeli Acerow jest sprzedwana bez bluetootha ale maja przycisk kotry nie dziala z powodu fizycznego braku urzadzenia w kompie.

Zalezy mi na takim wbudowanym bluetooth-ie i dlatego sciagnolem sobie instrukcje serwisowa do mojego lapsa i zauwazylem ze bez zadnego problemu taki modol moge sobie sam zainstalowac. Pozastaje tylko kwestia zalatwienia tego bluetootha.

Dzwonilem do serwisu acera i powiedziano mi ze jak najbardziej taki modół maja (a wlasciwie to musza zamowic co potrwa dwa tygodnie) i ze moga mi go zalozyc - cena to 40 € za modol i 120 za zalozenie.

Tak sie zastanawiam czy moze kots wie gdzie poza serwisem acera mozna kupic takiego bluetootha, bo z zalozeniem to sam sobie poradze.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w momencie kiedy kupisz jakiś adapter bluetooth i podłączysz go do acera, ten przycisk będzie działał. dobry bluetooth można nabyć już za 50 zł. polecam bluefoof-y. sam takiego używam.

1628669[/snapback]

Dzieki za porade ale mam Bluetooth na USB - przycisk mi nie dziala z tym usb-kiem ale nie w tym problem. Poprostu chcialbym aby mi nie wystawal zaden kikut z boku skoro moge miec wbudowanego bluetootha. Cena i montaz to dla mnie nie problem ale niestety musze czekac dwa tygodnie a w pniedzialek wyjezdzam na dwa miesiace z PL i niestety chyba kupie dopiero po powrocie - a chcialbym teraz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi