Skocz do zawartości
quartzXXI

Pentiumy Pod 775,i Mobo - Co Z Kompatybilnością ?

Rekomendowane odpowiedzi

Może i temat był poruszany, ale męczy mnie pytanie. Zamierzam może i zmienić mobo wraz z procem na coś z lga775. I mówie tu tylko omobo i procku.

Interesuje mnie proc pentium4 3.0Ghz z HT 2mb cache obslugujący już 64bity. I tu pytanie...Czy wszystkie płyty główne pod lga775 będą w 100% wykorzystywać technologie tego procka ??

Otóż, znalazłem interesującą płytkę pod ten socket Abit AS8

Obsluguje ona DDR-y i grafe pod AGP, ale czy w tym wypadku nie będzie jakiegoś zonka że proc nie będzie działał na np. 64bitowym windowsie, HT nie będzie działać itp. ??

Z góry dziękuję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam TO.

Sam mam taką samą. Płytka bardzo stabilna - ma już ze 3 miesiące i żadnej zwiechy. Dobrze się kręci tylko trzeba zmienić radiator Mostka Północnego, bo jest za słaby i przy dużym O/C mocno się nagrzewa. Dobre oprogramowanie - możesz kontrolować obroty wentylatora z Win (u mnie trzeba było zaaktualizować BIOS). Szczerze polecam, bo ja z nią problemów nie mam.[odpukać :lol: ]

PS. Jakbyś kupywał to najlepiej w ProLine- moim zdaniem najtaniej i najprofesjonalniej.

Edytowane przez Beckson

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ello :)

Tak sobie czytam i czytam :P

Mam ta plytke i jesli chodzi o stabilnos jest spoko all smiga na niej niesamowice dobrze ...

Za ta kase opalca sie ja zakupic...

Zrobilem aktualizacje biosu z F3 na F4 i nawet all chodzi...

Procka (jak w sygnaturze) bez podnoszenia napiecia i jakis kombinacji wycisnolem na chlodzeniu BOX ok 3300 MHz <_<

< hehu hehu >

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oki, abit zamówiony i procek też. Już się doczekaćnie mogę :D A teraz tak, podręcanie....z platformy intela jestem zielony. Czy da się np. zrobic tak by podnosząc FSB nie.....ekhm....podkręcać ramu ?? Bo na moich DDR od GoodRam-u (polskich rzecz jasna) to mi przy amd na 205fsb wykrzaczał. I teraz, słyszałem coś o timingach, że jeśli bym zmienił timingi na "gorsze" to wtedy więcej podkręciłbym proca. Czy to prawda ?? Jeśli nie, to czy jest inna "podobna" możliwość ??

Aha, i czy ta płyta ma blokadę pci/agp ??

Edytowane przez quartzXXI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

plyta jest na i865PE, więc blokadę na bank posiada, timingi możesz oczywiście poluzować, ogólnie goodram'y nieźle się kręcą więc coś pewnie wyciśniesz :wink:

p.s. płyta posiada dzielniki na pamięci :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi