EMENTALER Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 (edytowane) Witam wszystkich. Mam maly problewmik.Są dwa kompy. Zamierzam połączyć je routerem. Ale.....Kabel sieciowy jest rozdzielony na 2 czesci.Sklada się z jednego kabla i kilka w nim zawartych, a także końcówkę. Ja osobiście nie znam się na elektronice i nie wiem jak ję połączyć aby prawidłowo działały.Do rozwiązania tego problemu dołączam fotosy Bardzo przepraszam za rozmiar tekstu Maksymalna szerokość wstawianych obrazków =650px //sgj Edytowane 2 Września 2005 przez pole123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
socet Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 Najważniejsza jest kolejnosc kabelków we wtyczce kolejno patrzac na twoje foto nr2 białopomnarańczowy pomarańczowy białozielony niebieski białoniebieski zielony białobrazowy brazowy do zarobienia końcówki konieczna bedzie zaciskarka to wtyków RJ45. Najpierw ściągasz izolację(szarą/białą) na długość ok 2/3 całego wtyku, układasz sobie kabelki w kolejności j.w. i wsuwasz je do wtyczki do samego jej końca tak aby te pozłacane styki znajdowały się nad kabelkami we wtyczce. Zaciskasz zaciskarką i gotowe. Przy okazji zmniejsz lub usun zdjęcia bo dostaniesz % za ich wielkość. Pozdrawiam socet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...