Skocz do zawartości
BilGejtZZZ

Jaki Lcd 17" (iiyama)

Rekomendowane odpowiedzi

Planuję zakup monitora LCD 17" o rozdzielczości 1280x1024 i dobrych pozostałych parametrach. Zależy mi także na pełnej gwaranacji na wypalone piksele. O ile mi wiadomo tylko iiyama udziela takiej gwarancji. Tak więc obejrzałem ich stronkę i upatrzyłem 3 modele:

1.ProLite X436S.

2.ProLite E431S-B3.

3.ProLite H431S-B.

Seria X jest opatrzona "BAJERAMI" - ale czy przydaje się np. czujnij oświetlenia w pokoju....... Sami oceńcie. Monitory są w podobnych cenach, więc chodzi mi tylko o ich MOŻLIWOŚCI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Planuję zakup monitora LCD 17" o rozdzielczości 1280x1024 i dobrych pozostałych parametrach. Zależy mi także na pełnej gwaranacji na wypalone piksele. O ile mi wiadomo tylko iiyama udziela takiej gwarancji. Tak więc obejrzałem ich stronkę i upatrzyłem 3 modele:

1.1629447[/snapback]

Zaden... tyle kasy za najgorszą matrycę TN ???

LCD 17" na TN kupuje się za 800-1200zł. Inne firmy tez dają gwarancje na piksele (Philips LG) a ponadto w niektorych sklepach mozna wykupić za niewielką opłatą taką gwarancję.

Pewnie zdziwi się wielu jak powiem ze Belinea101920C 19" wymiata te iiyamki na całej linii, widziałem dzisiaj w sklepie 101920C 1630zł 8ms szerokie kąty ponad 170', kolory mimo ze to belinea to całkiem dobre bo to matryca VA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że TN to teorytycznie lipa, ale podobno pod względem odwzorowania kolorów i innych DOLEGLIWOŚCI LCD są porównywalne z Samsungiem 173P+, który jest ideałem niedrogiej 17-stki.

Poza tym zależy mi na gwarancji na wypalone piskele i jej warunkach.....

Tak w ogóle która klasa to wcześniej wymienione iiyamki i Samsung? Belinea to pierwsza klasa??? Bo tylko wtedy jest pełna gwarancja na wypalone piXy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że TN to teorytycznie lipa, ale podobno pod względem odwzorowania kolorów i innych DOLEGLIWOŚCI LCD są porównywalne z Samsungiem 173P+, który jest ideałem niedrogiej 17-stki.

Poza tym zależy mi na gwarancji na wypalone piskele i jej warunkach.....

Tak w ogóle która klasa to wcześniej wymienione iiyamki i Samsung? Belinea to pierwsza klasa??? Bo tylko wtedy jest pełna gwarancja na wypalone piXy.

1632396[/snapback]

Porownywalne ??? kąty takie do d... ze ruszasz głową i wszystko zmienia odcień, czerń wygląda jak papka błota, o kolorach i ich symulacjach juz nie wspomnę (173P+ tez nie jest ideałem w kolorach) jedyna zaleta TN to ciut mniejsze smuzenie.

Szajsung daje gwarancje tylko na swiecące piksele i to na dwa tygodnie, iiyama chyba tylko u autoryzowanych dilerów ale nie wiem na ile czasu, Philips daje na nowe modele 3 lata KLASA I, LG na miesiąc inne firmy trzeba pytać.

Tylko na matrycy typu TN uszkodzony swiecący piksel jest bardzo widoczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi