korzec Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 zastanawialem sie nad tymi opcjami do lapa jaki mam zamiar kupic, ale z tego co sie dowiedzialem to nie wiele na tym mozna zrobic, mozecie zdac relacje jak to dziala, do czego tego da sie uzyc? ktore lepsze ewentualnie? :D thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TarzaN Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 Ja w sumie tez jestem zainteresowany bezprzewodowym internetem, chocby dlatego ze Tepsa nie oferuje neostrady w mojej miejscowosci i pozostaje mi korzystac z ich super oferty modemowej - PAKIETY INTERNETOWE. Ja osobiscie bylbym sklonny podpisac umowe na licencje gprs ale wiazac sie na dwa lata to lekka przesada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzec Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 taa..... oni sa jacys nietego ptytalem sie to nie ma opcji nawet na rok a grzechem myslec o czasie nieokreslonym umowy ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majselbaum Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 a ja mam blueconnecta i jak często jestem w trasie to go sobie używam. i bardzo sobie chwalę. plusy: wszędzie gdzie zasięg jest - tam jest i internet po gprs, w dużych miastach jest edge. a w mcdonaldach itp. jest wlan. minusy: drogo wychodzi za pełną opcję (karta combo z edgem to 199 netto, 99zeta abonament, 30 zeta za taryfę - czyli miesięcznie 150zeta) - to w erze. pełna opcja (czyli gprs+edge lub gprs+umts)nie jest to tanie rozwiązanie. jeśli chcecie tylko gprs to zostaje idea. i wtedy 49netto miesięcznie. jeśli wydajecie więcej na tepsę to warto zmienić. jest jeden warunek - zasięg operatora musi być bardzo dobry, bo przy słabym zasięgu bardzo długo czeka się na przesyłanie pakietów. zupełnie inaczej się pracuje na pełnym zasięgu. gprs to 56kbit/s w górę i w dół. edge to 4X56kbit/s w dół i 56kbit/s w górę wlan to już jest bajka :D 1mbit !! sprawdzałem w kfc - naprawdę działa zaje**ście najlepiej sprawdzić na www.blueconnect.pl jaki jest zasięg obecny i przewidywany na koniec roku i wtedy wybrać. jeśli używanie neta tylko w domu to pomyślcie nad jakimś innym rozwiązaniem. może podciągną wam wifi z większej miejscowości? ale wtedy musi być was więcej chętnych :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzec Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 jestem ciekaw co sie dzieje z transferem po przekroczeniu limitu , z tego co mi mowili w punktach obslugi to lacze jest zarezerwowane dla tych co nie przekroczyli limitu a jak jeszcze cos zostaje to wtedy ci po limicie moga sobie posurfowac... jak to jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majselbaum Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 jestem ciekaw co sie dzieje z transferem po przekroczeniu limitu , z tego co mi mowili w punktach obslugi to lacze jest zarezerwowane dla tych co nie przekroczyli limitu a jak jeszcze cos zostaje to wtedy ci po limicie moga sobie posurfowac... jak to jest? 1630535[/snapback] szczerze mówiąc nie wiem. jakoś mimo szczerych chęci nie przekroczyłem nigdy 2 giga przesyłu. moze dlatego że w biurze mam neostradę, a w domu kablówkę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...