Skocz do zawartości
korzec

Licencja Edge + Blueconnect + Internet Plus

Rekomendowane odpowiedzi

Ja w sumie tez jestem zainteresowany bezprzewodowym internetem, chocby dlatego ze Tepsa nie oferuje neostrady w mojej miejscowosci i pozostaje mi korzystac z ich super oferty modemowej - PAKIETY INTERNETOWE. Ja osobiscie bylbym sklonny podpisac umowe na licencje gprs ale wiazac sie na dwa lata to lekka przesada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam blueconnecta i jak często jestem w trasie to go sobie używam.

i bardzo sobie chwalę.

plusy: wszędzie gdzie zasięg jest - tam jest i internet po gprs, w dużych miastach jest edge. a w mcdonaldach itp. jest wlan.

minusy: drogo wychodzi za pełną opcję (karta combo z edgem to 199 netto, 99zeta abonament, 30 zeta za taryfę - czyli miesięcznie 150zeta) - to w erze.

pełna opcja (czyli gprs+edge lub gprs+umts)nie jest to tanie rozwiązanie. jeśli chcecie tylko gprs to zostaje idea. i wtedy 49netto miesięcznie.

jeśli wydajecie więcej na tepsę to warto zmienić. jest jeden warunek - zasięg operatora musi być bardzo dobry, bo przy słabym zasięgu bardzo długo czeka się na przesyłanie pakietów. zupełnie inaczej się pracuje na pełnym zasięgu.

gprs to 56kbit/s w górę i w dół.

edge to 4X56kbit/s w dół i 56kbit/s w górę

wlan to już jest bajka :D 1mbit !! sprawdzałem w kfc - naprawdę działa zaje**ście

najlepiej sprawdzić na www.blueconnect.pl jaki jest zasięg obecny i przewidywany na koniec roku i wtedy wybrać.

jeśli używanie neta tylko w domu to pomyślcie nad jakimś innym rozwiązaniem. może podciągną wam wifi z większej miejscowości? ale wtedy musi być was więcej chętnych :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem ciekaw co sie dzieje z transferem po przekroczeniu limitu , z tego co mi mowili w punktach obslugi to lacze jest zarezerwowane dla tych co nie przekroczyli limitu a jak jeszcze cos zostaje to wtedy ci po limicie moga sobie posurfowac... jak to jest?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem ciekaw co sie dzieje z transferem po przekroczeniu limitu , z tego co mi mowili w  punktach obslugi to lacze jest zarezerwowane dla tych co nie przekroczyli limitu a jak jeszcze cos zostaje to wtedy ci po limicie moga sobie posurfowac... jak to jest?

1630535[/snapback]

szczerze mówiąc nie wiem.

jakoś mimo szczerych chęci nie przekroczyłem nigdy 2 giga przesyłu.

moze dlatego że w biurze mam neostradę, a w domu kablówkę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi