cozaq Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 Szybkie pytanie - ktory proc lepszy, Pentium 4 Prescot 3,06Ghz (czasami krecony na 3,6ghz) lv2 cache 1mb, kontra AMD Winchester 3000+ 64bit- nie krecony. nie chodzi o aplikacje 64bit, tylko normalny windows. Czekam na odp bo mi kumpel dupe truje. Do modow (sorka za topic, odp. nigdzie indziej nie moglem znalezc :wink:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 Zależy do czego proc.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 ogolem, windows, gry, kompresje fimow itd. Ocena laczna !!! Ktory szybszy? (nie patrzec na 64 bo sa niewykorzystywane) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 To ja bym brał Venica, ale mogę być bardzo stronniczy ( patrz Sig ). Jak dla mnie Pentium nie istnieje od czasu P3 ( mam do dziś = boski proc ). Niech wypowie się ktoś inny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 Ale kłamiesz z tym szukaniem .... co za lenistwo 20 sekund googla i proszę : http://www.hexus.net/content/reviews/revie...XJsX3BhZ2U9NQ== nie kłam na przyszłość .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolomen Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 (edytowane) tylko i wyłącznie intel ma 1mb cache i 3ghz i HT a taki amd połowe mniej cache i mniej mhz(ale to akurat jest nieważne) niemówie że jest zły ale intel wydajniejszy;) Edytowane 2 Września 2005 przez kolomen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 Ja i tak bym brał AMD , taniej , nawet jak w niektórych rzeczach wolniejszy to co ? Jak nie jest z niego jakiś ULTRA USER to nie zauważy a to co zaoszczędzi dołoży do dysku , grafy, pamięci ....Bla bla , Ale ja jestem stronniczy wiec nic tam.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N2O Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 jak do wszystkiego to intel, a jak do gier to amd ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 Intel Za - za to ze jest, konkurencja musi byc - wysokie taktowanie, krol GHz (o ile to mozna nazwac zaleta) - Hyper Threading... sam nie wiem czy jest to uzyteczne Przeciw - droższe niż AMD - mniej wydajne niż AMD ale to zalezy jak porownujac, generalnie przy tym samym wspolczynniku powiedzmy ze jest tak samo.... nie ma co sie klocic - emisja ciepła, problem z cichym chlodzeniem AMD Za - wydajność przy niskiej czestotliwosci - mniejsza emisja ciepła (Cool'n'Quiet) - cena - zintegrowany kontroler pamięci ( to chętnie zobaczył bym w Intelu ) - stabilnosc - praktycznie niemozliwe uszkodzenie termiczne przy normalnych warunkach pracy Przeciw - hm.... nic mi do glowy nie przychodzi.... jak do wszystkiego to intel, a jak do gier to amd ;]konkrety.... bo jak narazie to amd leje intela Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 jeśli @ 3,6,, ok niby dużo mocy ale w praktyce to bedzie jakieś 23x 156,, intel na takiej szynce nie pokaże pazurków,, owszem raw power bedzie miał ale w grach AMD bez oc go wymiecie,, trzeba by je skonfrontować jesli 3,06 (szynka szynka,, 533) vs 3000+ to tu zdecydował bym się na AMD i to zdecydowanie ;-) z taką szyną Intel nie podskoczy, do tego amd jest nowocześniejsze, chłodniejsze co do HT - intel potrzebuje ht bo z tak długim potokiem przytkany liczeniem po prostu by się nie ruszył,, podobie jest z kejszem,,, przy tak odmiennych architekturach nie mozna porównywać danych technicznych, to nie ma sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...