Skocz do zawartości
kubolo

Konkretny Komp- Co Dokupic, Zeby Na Serio Ulepszyc

Rekomendowane odpowiedzi

Moj komp:

Sempron 2200+

256 RAM

Pł. gł: Gigabyte GA-7N400S-L

Radeon 9550

Co mam dokupic, zeby zupelnie porzadnie dzialal mi komp z programami antywirusowymi:) np. przy grze SWAT 4

Dodam, ze gra dziala poprawnie, jednak nie czuje tego komfortu. czasem sie zatnie itd.

CZekam na wiele propozycji!!

Do kilkuset zlotych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dokupisz 256ramu to i tak bedziesz mial tylko 512 a to teraz najwieksze minimum!!! 2x512 jest optymalnie!!! a dlaczego nie krecisz?! oszczedziłbys na grafie bo te 9550 nawet sie niezle krecą!!! tzn x800 z niego nie zrobisz ale zawsze to kilka klatek wiecej!!!! RAM zmień!!!! RAM!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedaj tą kostke ramu i kup 512 oczywiście 400mhz. Tego semprona możesz kręcić. Mój kuzaj ma proca i grafe tą samą co ty tyle że 512 ramu i więkoszość gier mu ładnie chodzi lecz swat4 też mu sie przycina bo on ma duże wymagania. Narazie może wystarczy tylko kupić ten ram a potem lepszą grafe np. Radeon 9600XT albo jakiś 9800PRO. I powiedz jaki masz zasilacz ?

Edytowane przez paluszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprzedaj swoje i dokup 2x 512

nie ma nie kręcę tylko ustaw fsb = 200(albo więcej) i będzie elegancko,, szybkie czytanko faq i za 2h będziesz miał 300mhz szyciej ;) nie masz na co pieniędzy marnować?? ;-)

karta - to juz zależnie od reszty funduszy/potrzeb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra

kupie ramy 2*512 ale nie wiem jakie zeby dzialaly?

moga byc takie?

chodzi mi o to czy pc.... ruszy na moim sprzecie.

mam ochote na ta karte Radeon 9800 Pro. Co gdybym kupil i ta karte i 2*512 ram?? Czy bedzie to kompatybilne z moja plyta glowna i prockiem?? Czy bedzie to "rozwojowe", czy bede mogl w pozniejszym czasie dokupic procka i plyte glowna??

Edytowane przez kubolo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie kupuj 2x512 tylko samą kość 512 i radka 9600XT albo 9800PRO. Poźniej możesz dokupić ramy. Chyba że chcesz sobie pograc w BF2 na hiper mega super detalach. Za zaoszczędzone pieniądze lepszą mobo lub zasiłke.

Edytowane przez paluszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

paluszek nie polecaj koledze syfu (mówię o Radonie 9600XT) Ta karta to prawie to samo co ten 9550, a jest droga. Myślę, że nie opłaca się tyle płacić za lepsze pamięci i bios z szybszymi taktowaniami...

Ja polecam Radeona 9800 (każdego poza niemodowalnym 9800SE) Radeona 9500PRO Radeona 9700/9700PRO A Z Nvidii polecę Modowalnego GF6200AGP i GF6600AGP. Do tego 2x512MB. Najlepszym wyborem dla Ciebie będą pamięci Hynix D43 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=62587683 i będzie super.

I nie bój się podkręcania. Pamiętaj, że jeśli nie przesadzisz - nic złego nie ma się prawa stać, a wzrost wydajności będzie duży. Polecam poczytać tu: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=29395

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będzie działało. A proca tak jak mówili poprzenicy podkręć. A powiedz jeszcze jaki masz zasilacz. To też ważne. I czy masz jakiś przepłwy powietrza w obudowie ? Bo wydajniejsza karta to więcej ciepła w obudowie. Odpowiedz na wszystkie pytania.

paluszek nie polecaj koledze syfu (mówię o Radonie 9600XT) Ta karta to prawie to samo co ten 9550, a jest droga. Myślę, że nie opłaca się tyle płacić za lepsze pamięci i bios z szybszymi taktowaniami...

Ja polecam Radeona 9800 (każdego poza niemodowalnym 9800SE) Radeona 9500PRO Radeona 9700/9700PRO A Z Nvidii polecę Modowalnego GF6200AGP i GF6600AGP. Do tego 2x512MB. Najlepszym wyborem dla Ciebie będą pamięci Hynix D43 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=62587683 i będzie super.

I nie bój się podkręcania. Pamiętaj, że jeśli nie przesadzisz - nic złego nie ma się prawa stać, a wzrost wydajności będzie duży. Polecam poczytać tu: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=29395

Syfem to możesz nazwać swoją karte. A 9600XT np. ta http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=11444 nie jest syfem bo ma mój kuzaj i wiem co mówie bo ma też 9550 i wydajność jest o wiele lepsza w stosunku do ceny. Edytowane przez paluszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam Radeona 9800 (każdego poza niemodowalnym 9800SE) Radeona 9500PRO Radeona 9700/9700PRO A Z Nvidii polecę Modowalnego GF6200AGP i GF6600AGP. Do tego 2x512MB. Najlepszym wyborem dla Ciebie będą pamięci Hynix D43 1630732[/snapback]

zgadzam sie z kolege z tym że nie do końca!!!! bo po pierwsze to ten 9550 az taki straszny nie jest!!! wymień ram na 2x512, wykręć proca i tego radka i zobaczysz czy zadowala cie wzrost wydajności!!! sprawdz w jakims benchmarku obecne wyniki i po zabiegach porównaj!!! bedziesz zawiedziony dokupisz karte jak w cyt!!! poco zbędne koszta!!! i stary OC to podstawa!!!! nie kręcisz nie żyjesz! inną sprawą jest to że jeśli chodzi o modernizacje kompa to nie ma zbędnych kosztów ale to przy innej okazji!!!!!!!!! :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli chcesz wybrac miedzy r9800pro i gf 6600 to jak dla mnie wybor jest oczywisty gf bo nie tylko po lekkim wykreceniu zje tego radka na sniadanie ale rowniez ma PS 3.0 i VS 3.0 hehe no i oczywiscie 512 ram :) i styknie bedziesz sobie smigal w swata na porzadnych detalach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Syfem to możesz nazwać swoją karte. A 9600XT np. ta 1630733[/snapback]

1. Nie wiem co ma moja karta do tego. Ja nigdzie nie pisałem, że jest szybka cudowna i wspaniała...

2. To, że twój kuzyn ją ma nie znaczy, że wiesz ile ta karta jest warta, a na pewno nie jest warta 500zł, ani nawet 400zł, bo za taką sumę można wyrwać np. o wiele szybszego używanego radeona 9800.

3. Jak już wspominałem, Radeon 9600xt to prawie Radeon 9550. Różni się on szybszymi pamięciami, nieco lepszym GPU, biosem z szybszymi taktowaniami, trochę lepszym chłodzeniem i ponad 2X wyższą ceną. ;-) Niektóre z Radeonów 9550 po modyfikacjach (chłodzenie, v-mod) potrafią działać z taktowaniami twojego wspaniałego Radeona 9600XT, nie mówiac już o 9600PRO, czy 9600, Nie mówię tu oczywiście o Gecube 9550EXTREME i Abit 9550Guru, bo one potrafią jeszcze więcej

@kubolo Weź radeona 9800/9800pro albo GF6600 i 512MB tych hynixów, o których pisałem wyżej. Do tego mały O/C Procesora i pamięci i Komp jak nowy.

Edytowane przez Sysak13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za 177zł TwinMOS 512mb ddram pc-400 i za ok 500zł 9800Pro

700zł z przesyłkami :) do tego jakiś porządny zasilacz(jeżeli masz codegen/tracer/modecom feel itd "300-500"w), za 50zł na allegro Fortron 350w.

to masz 800zł max.

Btw. u mnie na 512mb ram i 9550Xt Swat4 na max z ps 2.0 potrafi przyciąć, więc taki 9800pro wskazany :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadzam sie z kolege z tym że nie do końca!!!! bo po pierwsze to ten 9550 az taki straszny nie jest!!! wymień ram na 2x512, wykręć proca i tego radka i zobaczysz czy zadowala cie wzrost wydajności!!! sprawdz w jakims benchmarku obecne wyniki i po zabiegach porównaj!!! bedziesz zawiedziony dokupisz karte jak w cyt!!! poco zbędne koszta!!! i stary OC to podstawa!!!! nie kręcisz nie żyjesz! inną sprawą jest to że jeśli chodzi o modernizacje kompa to nie ma zbędnych kosztów ale to przy innej okazji!!!!!!!!! :wink:

1631426[/snapback]

artudito zrobie tak jak mowisz

tylko napiszcie mi czy ramy RAM beda dzialac na moim sprzecie!

dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ram nie bede podkrecal!

procek i karta graficzna

czy 1643695[/snapback]

Sorry, ze pisze, ale uwazaj na te pamieci bo u mojego ziomka ma on z nimi problem ze stabilnoscia przy FSB 200MHz na default timings...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi