kamiloz Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 Witam, Mam taki problem. Win XP mi się za długo chyba odpala. Tak jak liczylem to 10 kreseczek przeleci aż się załaduje. nie ma żadnych antyvirów/firewalli, goły system XP z SP2 ;] sempron 2600+@2.0ghz 256+128 ddr pc 400 goodram geforce 3 ti 200 samsung 80 gb płyta: asua K8V-X SE więcej chyba nie muszę pisać. zrobiłem testy w evereście pamięci to mam: odczyt: 2718MB/s zapis: 1005MB/s czas oczekiwania: 56ns na co byście stawiali? :] pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regedit Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 Witam, Mam taki problem. Win XP mi się za długo chyba odpala. Tak jak liczylem to 10 kreseczek przeleci aż się załaduje. nie ma żadnych antyvirów/ firewalli, goły system XP z SP2 ;] sempron 2600+@2.0ghz 256+128 ddr pc 400 goodram geforce 3 ti 200 samsung 80 gb płyta: asua K8V-X SE więcej chyba nie muszę pisać. zrobiłem testy w evereście pamięci to mam: odczyt: 2718MB/s zapis: 1005MB/s czas oczekiwania: 56ns na co byście stawiali? :] pozdro 1629575[/snapback] Może dlatego :wink: ... albo za dużo przeróżnych programów ładuje się przy starcie systemu ? Poczytaj sobie o optymilizacji windowsa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Real Remix Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Witam! Mysle, ze w Twoim przypadku warto zainteresowac sie programem BootVis Oczywiscie optymalizacja autostartu tez przyniesie efekty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamiloz Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 (edytowane) Od razu po instalacji sys mi się tak długo odpalał :> screen z msconfig: Pozdrawiam. Edytowane 3 Września 2005 przez kamiloz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamiloz Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 (edytowane) jeszcze daje screena z bootvis: KLIK Edytowane 3 Września 2005 przez kamiloz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 dysk pracuje jako pio czy udma ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamiloz Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narkoman Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 (edytowane) sterowniki do mainborda zainstalowane ? ale pewnie tak... moze jakis vir trojan or inny shit ci sie przyblakal ;) Edytowane 3 Września 2005 przez narkoman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamiloz Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 zadnego trojana/wira nie mam. jestem za natem a sa 2 kompy tylko, drugi wylaczony caly czas jest. po stronkach tez nie buszuje zadnych.. sterowniki nvidii 71.89 teraz po optymalizacji boot wychodzi 8 kreseczek, ale i tak dalej za duzo :/ ma ktos jeszcze jakis pomysl? :> moze ktos ma podobna konfiguracje sprzetu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Jakie usługi włączone :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cocroack Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 (edytowane) a moze wylacz Prefetch w rejestrze http://poradnik.telewizor.eu . ja sobie wylaczylem i dochodzi mi do polowy kreski i startuje od razu Edytowane 5 Lutego 2019 przez cocroack Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamiloz Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Jakie usługi włączone :?: 1630295[/snapback] standardowe, nic nie włączałem, ani wyłączałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorwlodek Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 na tym skrinie co dałeś to widać że masz dysk podłaczony nie PRIMARY MASTER , tylko na SECONDARY MASTER i jeszcze w bieżącym trybie tranferu jest jakis tajemniczy napis NIE DOTYCZY???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Ten "tajemniczy" napis oznacza, ze nie jest podłączony tam zadny dysk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorwlodek Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 no to jeszcze lepiej, dysk z system ma jako SECONDARY SLAVE, przestaw na PRIMARY MASTER i zobaczysz poprawe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamiloz Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 aj, mój błąd, zrobiłem screena pomocniczy kanał IDE, dysk oczywiście jest na PRIMARY MASTER to ma ktoś jeszcze jakieś pomysły? ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 na gorze strony jeste przykljony topic o optymalizacji wina xp/2003.. poczytaj sobie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_mm$[mm]_ Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 A ja powiem tak ZOSTAW w kompie podlaczony tylko dysk z systemem i odpal;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeniu Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 a ja przebije Twoje 10 kresek i powiem ze moj sie laduje 14 ;] i co Ty na to :> :] dlatego jak walcze kompa rqano wylaczam po polnocy ;] swoja drogo mnie to denerwuje :D podejrzewam dysk poniewaz jest strasznie nedzny :D moze zrobie tak jak kolego napisal zeby w rejestrze zmienic "Prefetch" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 to ma ktoś jeszcze jakieś pomysły? ;P 1631763[/snapback] Prefetch wyłączony :?: Ok to dysk masz jako primary (urządzenie główne). Teraz zmień w podstawowym kanale IDE w typie urządzenia z automatycznego wykrywania na brak. Wklej tutak obrazek z Twoimi usługami - ich redukcja powinna przyśpieszyć start Windowsa jak i jego ogólną szybkość działania. a ja przebije Twoje 10 kresek i powiem ze moj sie laduje 14 ;] i co Ty na to :> :] dlatego jak walcze kompa rqano wylaczam po polnocy ;] swoja drogo mnie to denerwuje :D podejrzewam dysk poniewaz jest strasznie nedzny :D moze zrobie tak jak kolego napisal zeby w rejestrze zmienic "Prefetch" 1663926[/snapback] Zmień prefetch + zrób tak jak powyżej napisałem. Czyli tam, gdzie nie mamy urządzenia typu hdd czy cd-rom na taśmie, to zmieniamy z autoamtycznego wykrywania na brak. Powinno pomóc. U mnie zmiana automatycznego na brak powoduje obniżenie startu systemu o 3-4 kreski. Oczywiście wybieramy brak tam, gdzie nie mamy urządzeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...