Skocz do zawartości
Filip80

Jak Sprawdzic Jaka Jest Karta Muzczna ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!!

moj znajomy ma kompa w ktorym jest zintegrowana karta muzyczna. kupil glosniki tracet estrada 5.1 (TRG-5SK-1200-A-3). i teraz w czym rzecz:

z hub-a do ktorego podlaczone sa glosniki wychodzi jeden kabel ale trzy koncowki, dowiedzialem sie ze trzeba dwie pozostale podlaczyc pod wyjscie liniowe i wyjscie sluchawek w karcie muzycznej ale graja tylko dwa glosniki. wiec dowiedzialem sie ze nie wiadomo czy karta ma kilka sciezek ize jesli ma trzeba ustawic.

i teraz jest problem skad ja mam wiedziec jaka to karta jest w srodku (dokumentow pl. gl. brak) i czy ma kilka sciezek i wkoncu jak to ustawic jesli to bedzie mozliwe ?

ps. czy moze to sterowniki ?

pozdrawiam i dziekuje za szybka odpowiedz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znaczy wszystko powinno byc w menedzeze uzadzen(prawi klawisz na mojm (panel sterownia=>system=>sprzet), lub w ustawnieach dzwiekowych(dzwiek i uzadzenia audio) w panelu sterowania. Dokaldne wiadomosci na temat komputera mzoesz dowiedziec sie w programie typu Aida32, rowniez na temat dziwkowej (komputer=>podsumowanie tam powniann byc kategoria multimedia ). Dalej jesli chodzi o glosniki jesli plyta bedzie obsugiwac 5,1 to jest wielce prawdopodobne ze nie bedzie problemu. Mianowicie w regulacji glosnosci, bodajrze w opcjach zawansowanych powniny byc dwie opcje kotre nalezy zaznaczyc. Teoretycznie powino dzialc ale roznie to bywa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to wiem jak sprawdzic ale jak sprawdzic czy karta ma kilka sciezek ? tzn czy wogole bedzie obslugiwac 5.1 ?

1629803[/snapback]

Sprawdź na stronie producenta płyty głównej. Tam powinny być takie informacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi