lookash2 Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Jak w temacie! Czytalem tematy itp o samodzielnym robieniu HP ale po piwersze nie mam narzedzi a po drugie nie chce grzebac sie w tym! Jesli ma ktos linki do jakis polskich sklepow gdzie mozna kupic takie rurki to bylbym bardzo wdzieczny:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Argennto Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 według mnie nie ma w sprzedaży samych rurek HP .. takie rurki trzeba , w zależności od tego co sięz nich wykonuje odpowiednio dogiąća to nei jest prosta sprawa w domowych warunkach :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 (edytowane) Najtaniej chyba bedzie kupic tego zalmana: :) Masz sporo potencjalnych rurek do wymontowania. A mozna z nimi robic cuda. Widzialem taka przerobke, gdzie w podstawke ktora stykala sie z procesorem koles wlutowal z 10 dlugich hp a te z kolei dolutowal do zamocowanego na prawie calej scianie bocznej gigantycznego radiatora (mial z 15kg aluminium). Usyzkal BARDZO wydajne pasywne chlodzenie :wink: Edytowane 3 Września 2005 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 @aerial Mógłbys zarzucic tym linkiem, do tego HP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 @aerial Mógłbys zarzucic tym linkiem, do tego HP? 1630315[/snapback] Niestety nie mam go a ciezko to znalesc. To byla jakas prwatna stronka kolesia co to zrobil. Pamietam ze to bylo w temacie gdzie benek dal linka. Jak znajdziesz wklej :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbus_b Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 A czy mógł by ktoś podać linki do tych samodzielnie robionych heat pipe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 A czy mógł by ktoś podać linki do tych samodzielnie robionych heat pipe? 1632925[/snapback] http://www.benchtest.com/heat_pipe2_2.html Trochę sprzętu do tego trzeba mieć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 napewno to was zainteresuje.. IMHO bardzo ciekawy art a co do możliwości kupienia to najlepiej stare elementy chłodzące od laptopów... znalazłem takiego gościa co sprzedaje 2x heatpipe z miedzianym radiatorem dość tanio (zaiteresowani na priv) ale niestety z drugiej strony jest aluminiowa blaszka zintegrowana z nimi ( w zamyśle odbierająca ciepło) Zamawiam te HP i popróbuje to rozmontować bo marzy mi się NB tym chłodzone. W przyszłości też PSU, a abstrakcyjnie myśle też o mosfetach i pamiatkach :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ferrytowy Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 rurki mozna kupic. jednak nie w Polsce. widzialem kiedys kilka topikow na zagranicznych forach oc. mozna bylo nawet dostac probki jak ktos "zakrecil sie". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...