Jacek Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 Ja tam mam nagrywarkę lg16X i obsłubuje tryb dma. Choć nie zawsze i nie w każdym systemie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Czyli ze na BE6 II na tym super HPT 366 NIE da sie inaczej?? bo ja juz probowalem wszystkiego.. chyba. Dysk pomyka spoko na innych kompach jak podpinam na ata 100. Ale przeciez u mnie powinno byc UDMA a nie MWDMA !!!! A jak sie naprawde wqrwie to do abita napisze - choc pewnie oni maja to i tak w [gluteus maximus] :(Aktualizacja biosu mogłaby coś pomóc, ale pewnie to już zrobiłeś :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenAngel Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Witam Nie bede sie upieral z tym DMA/UDMA. Znam tylko fakty: za namowa (ze ponoc "taki dobry") kupilem badziewo LG x52. Bylo wlasnie tak, jak to opisuje tu Kolega: raz PIO-4, raz MultiWord2 (w Device Managerze), a w BIOS-ie zawsze PIO-4. Nijak nie dawalo sie to ustawic stabilnie (po latce 4in1 byl dostepny w Device Manager tylko PIO-4). Zreszta, jakby nie bylo ustawione, to juz wlozenie plytki (odczyt zawartosci) spowalnialo komputer. Skorzystalem z faktu, ze LG padl (przestal czytac) po niecalym miesiacu, i zmienilem go na naped x52, ale UDMA-2 na pudelku. Jeszcze mi prawie 70zl oddali (ten drugi byl tanszy). Od tej pory w Device Manager`ze na tasmie CD-ka stoi "twardo" UDMA-2, a praca samego CD-ka jest dla systemu (3-5% obciazenia CPU w szczycie, nawet nie wiem, czy nie myszka) niezauwazalna. W tym kopiowanie, itd. Od tamtej pory odradzam kazdemu smiecie od LG. Szkoda na to nerwow. I pieniedzy.. -- Pozdrawiam Poprostu miałeś nie kupować LGx52 - jest to chyba jeden z nielicznych modeli LG, który chodzi badziewnie. Było kilka wersja cd-rom52X i każda kolejna była gorsza. Ostatnia wersja nie czyta nawet oryginalnej płyty z windowsem xp! Ale reszta produktów LG jest spoko, a to gadanie że czasami na nich DMA nie działo, to tylko i wyłącznie wina głupiej automatyki winxp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...