Sir NonGomery Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Witam. Mam problem z dyskiem. Na komputerze ze starą płytą glówną (z ograniczeniem <32GB) zostal on sformatowany i założono na nim partycję 31,4GB. Co zrobić, żeby na reszcie dysku sformatować dalsze partycje? Na nowej płycie gł. ani FDISK ani Menedżer Dysków XP nie znalazły wolnego miejsca do sformatowania (28GB). Dysk: Seagate Barracuda ATA IV (ST360021A) 60GB 2MB (cache) Według mnie trzeba by ponownie sformatować całość, ale mogę się mylić. Wiąże się to jednak z utratą danych na dysku (20GB). Proszę o porady i pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durek5 Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Próbowałeś Instalatorem XP?? Włoż płyte do napędu i w biosie Bootowanie ustaw w 1 kolejności z CD instalator powinien pokazać wszystkie partycje itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Sproboj linuksowym cfdiskiem. Jest "troszke" mocniejszy, niż windowsowe narzędzia. Może coż zdziałasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Pójdź do kogoś ;] z nowszą płytą gł i tam poustawiaj partycje.Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BIGOLSEN Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Najpierw zdejmij ograniczenie do 32 GB , a gdy dysk będzie widziany jako całość , to sprawdź co widać w fdisk-u , lub np. w Partition Magic-u . Może uda się zachować dane , choć nie jestem do końca tego pewien . Pozdrawiam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maqmaq Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 Ja też miałem ten problem ale poszedłem do kumpla z nowszą płytą i załatwiłem sprawę. Nie patrz na dane, zrzuć se u kumpla a później skopiuj spowrotem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...