Skocz do zawartości
SpiderMAN

[Sonda] Zainteresowanie LaserLED i innymi bajerami!

Rekomendowane odpowiedzi

Ile bylibyscie sklonni wydac na LaserLEDy, UVLEDy, wiatraki przezroczyste podswietlane na rozne kolory? Byc moze bede mial dostep do takich rzeczy po bardzo atrakcyjnych cenach, juz niedlugo prawdopodobnie sie o tym przekonacie na mojej stronie. Ale cicho sza ;)

P.S. Byc moze bedzie tez mozliwosc laserowego (powaga - sam sie zdziwilem) wycinania okien w budach (na poczatek nie skomplikowane ksztalty), ale tylko ze zdejmowanym bokiem po super cenie z profesjonalnym wykonczeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na LaserLEDy, UVLEDy, wiatraki przezroczyste podswietlane na rozne kolory?

~100zl

za to przy wycinaniu cena nie gra roli (no bez przesady of kors) ale bedzie mozna skomplikowane ksztalty pozniej ? wg. projektu dokladnego albo cos ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na LaserLEDy, UVLEDy, wiatraki przezroczyste podswietlane na rozne kolory?

~100zl

za to przy wycinaniu cena nie gra roli (no bez przesady of kors) ale bedzie mozna skomplikowane ksztalty pozniej ? wg. projektu dokladnego albo cos ....

te 100zl to jest na wszystko wymienione w pierwszej linijce? Co do skomplikowanych ksztaltow to mam nadzieje, ze tak, ale nie na poczatku, okna beda idealnie wpasowywane w otwor i wedle zyczenia wklejane albo osadzane na ladnej uszczelce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To bardzo dobry pomysl, np ja nie mam zapalu do robienia jakiejs dziwnej obudowy w domu, i takie wycinanie laser jest bardzo ok, mysle ze dostep do blachy aluminiowej mogl bys miec, chetnie bym sie skusil. Jesli do tego bedzie wstawione plexi i miejsca nagwintowane na wiatraki to moge dac mysle 90zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a za ile leduff ?

Za 2 UV LEDy

Ultra jasne niebieskie 2LEDy okolo 20-30zl, a poczworne za jakies 45-50zl

TO co narazie podaje to ceny orientacyjne. Prawdopodobnie tez przebijemy oferte PCCoolera na wiatraki CrystalFan z podswietleniem, wszystko zalezy od dystrybutora. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To bardzo dobry pomysl, np ja nie mam zapalu do robienia jakiejs dziwnej obudowy w domu, i takie wycinanie laser jest bardzo ok, mysle ze dostep do blachy aluminiowej mogl bys miec, chetnie bym sie skusil. Jesli do tego bedzie wstawione plexi i miejsca nagwintowane na wiatraki to moge dac mysle 90zl

No to rozumiem jakies konkretne propozycje, mysle, ze taka cena bedzie mozliwa, co do otworu na wiatrak, prawdopodobnie tez bedzie mozliwosc wyciecia laserem. najpierw jednak pojawia sie w ofercie LEDy, potem wiatraki, okna i inne bajery, Byc moze pojawia sie takze Rheobusy, Baybusy i Fanbusy (z gniazdkami zaciskowymi do podlaczenia wentyli) gotowe do zamontowania w budzie w kilku rodzajach (3,4,5,6 kanalowe)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slyszalem,ze bardzo skupione swiatlo UV jest szkodliwe dla oczek.. Ja bym sie pisal na takie ultra jasne niebieskie. Jak cos bedziesz mial Spider to wpisuj mnie na liste,napewno wezme. Najpierw tylko prosze o fotosy :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macie jakies stronki z takimi UV Led'ami i laser led'ami. Mocno sie one od siebie roznia? Moze jakies linki? 

Pozdrawiam

Jeszcze nie, ale juz niedluga na mojej stronie pojawi sie sklep z tymi bajerami ;)

UV swieca na taki fioletowy kolor i wszystko co snieznobiale swieci razem z nimi :), a ultrajasne niebieskie moga sluzyc jako lampka nocna do czytania ;) Tak daj po oczach. Wiatraki prawdopodobnie beda mialy jednego LEDa - umieszczonego w srodku (tu gdzie silniczek).

Swieca ladniej od tych z diodami na obwodzie (w przypadku gdy wiatrak nie jest zamontowany w Plexie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakis czas temu zachcialo mi sie odbajerowac swoja bude i w sumie to nie ma nic na rynku w Polsce. SUX. Jak bedzie ktos kto sprzedaje produkty zachodnie, ladne i estetyczne, a przede wszystkim efektowne to sto procent biore wszystko.

To produkty nie tylko zachodnie, ale i srodkowoeuropejskie i dalekowschodnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no no... ale masz fajny sprzecik... a jezeli o produkty - to tez biore te wschodnie i polnocne, ale maja byc fajne : )

Czyzbys byl wlasnie na mojej sttronie? ;)
ano tak jakos wpadlem :wink: Musze zalatwic aparat, to tez sie pochwale
Podeslij fotki i opis konfiguracji oraz przerobek, na pewno zamieszcze na stronce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zajebiście wyglądają niebieskie LEDy jako kontrolki, tyle że te superjasne w nocy tak rozświetlają mi pokój, że się wyżyć nie da... :D

Mam zajebistą obudowę (inaczej: najtańszą z zajebistych) - prostą w formie, bez "brzucha" z przodu i wogóle, ale co do okien bocznych, to zwykłe wnętrze kompa wygląda daleko nieestetycznie. Raczej trzeba by przeorganizować przebieg kabli, prysnąć je na jednakowy kolor i dopiero podświetlić (najlepiej punktowo), z tym, że wnętrze obudowy prysnąć czarnym matem, lub wyłożyc czarną gąbką, żeby nie było odblasków, bo wtedy by wyglądało jak festyniarski maluch z UV pod podwoziem... :lol:

No i oczywiście ładniej wygląda serial ATA niż poskręcana tasiemka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...