scoiatael Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Od razu po wlaczeniu kompa mam: (w celsjuszach) plyta glowna ~45 procesor ~40 hdd ~30 Jesli wymagam od kompa duzej mocy ;p to plyta nawet do 55 podchodzi, hdd do 40, a z prockiem dzieje sie cos dziwnego, mianowicie: (sprawdzam Hmonitor'em i speedfan'em) stale rosnie temperatura procka od tych 40 - to tak w ciagu 2-3 min - potrafi do 70-75 wzrosnac i wtedy... spada do 25-30 w ciasgu 1 sec. Sprzet niepodkrecany, wiatraczki dzialaja ;p ECS k7vta3/kt333 amd athlon 1700xp+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Sprawdz z innym zasilaczem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 1. Czy jest pasta - jeśli tak to jaka i czy sam nakładałeś? 2. Czy cooler na procesorze jest dobrze założony, dokręcony, ułożony w dobrą stronę ? 3. Czy masz CooperShima ? 4. Jaki cooler jest na tym CPU ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoiatael Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 1. Czy jest pasta - jeśli tak to jaka i czy sam nakładałeś? 2. Czy cooler na procesorze jest dobrze założony, dokręcony, ułożony w dobrą stronę ? 3. Czy masz CooperShima ? 4. Jaki cooler jest na tym CPU ? 1630779[/snapback] z innym zasilaczem jutro sprawdze 1. jest, nie ja, nie wiem jaka ;/ 2. tak 3. y, wybacz, ale nie wiem co to jest ;) 4. zaraz dopisze ale bardzo wysoka temperature plyty glownej i to tuz po wlaczeniu. Nie spada nigdy ponizej 40 stopni ;o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Masz kiepaska wentylacje obudowy w takim razie. Napisz co i jak z wentylami wciągającymi i wyciągającymi. Jeśli takowe posiadasz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoiatael Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 (edytowane) mam zdjeta obudowe. z wentylatora na procku udalo mi sie uzyskac takei dane: "SPire E203348 Ball Beaming DC 12V" Moze miec jakies znaczeine ze moje ramy: 2x128 ddr 266 mHz 1x256 ddr 333 mHz ? a i tak, mam Cooper Shima ;] Edytowane 4 Września 2005 przez scoiatael Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoiatael Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Chieftec 350W (350-101) 12cm Fan GPS-350EB-101A ModeCom MC-350ATX 2.0 PFC MC-350ATX 2.0 PFC ModeCom Feel 400ATX PFC LC-B400ATX ktory? plz szybko bo sklepy zamykaja zaraz :E Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 (edytowane) Chieftec 350W (350-101) 12cm Fan GPS-350EB-101A ModeCom MC-350ATX 2.0 PFC MC-350ATX 2.0 PFC ModeCom Feel 400ATX PFC LC-B400ATX ktory? plz szybko bo sklepy zamykaja zaraz :E A co ma zasilacz do wysokich temperatur na procu? A to, że ci programy jakies dziwne napiecia podają to sie nie martw. Lepiej sprawdz miernikiem, takie dane z programów to sie do niczego nei nadają. Ja obstawiam na to, że radiator na procu zle założony! Zdejmij tego coopershima ... moze jest on troche za gruby i radiator nie dochodzi do rdzenia. Ja tak mialem na karcie graficznej ;) Edytowane 16 Grudnia 2005 przez Miazga82 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 mam zdjeta obudowe. z wentylatora na procku udalo mi sie uzyskac takei dane: "SPire E203348 Ball Beaming DC 12V" Moze miec jakies znaczeine ze moje ramy: 2x128 ddr 266 mHz 1x256 ddr 333 mHz ? a i tak, mam Cooper Shima ;] Fajne napięcia...;d Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melsoon Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 ja wiem że jak sie extremalnie chłodzi proca to w jakimś tam systemowym pomiaże Vcore może mieć i ponad 3V no ale... to raczej jak dioda zamazrnie weź ten zasilacz i go na złom przedaj zrób sobie z niego filtr basowy do subwoofera ale nie używaj go zgodnie z przeznaczeniem, wyniki pomiaru mogą się różnić ale nie aż tyle u wstzstkich pokazuje, żle (u mnie np +12V w programie jest 11,48v a miernikiem 12,05 - 12.02) ale nie aż tak żeby się mylił 1,25V w to już raczej nie uwierzę pewnie podczas sresu napięcie skacze, że głowa mała więc zmień ten zasilacz nie zgrzeszysz jak kupisz MODECOMA apropo to chyba w polsce jesteśmy i po polsku piszemy a nie tam jakimś wyspiarskim żargonem B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 wyniki pomiaru mogą się różnić ale nie aż tyle u wstzstkich pokazuje, żle (u mnie np +12V w programie jest 11,48v a miernikiem 12,05 - 12.02) ale nie aż tak żeby się mylił 1,25V w to już raczej nie uwierzę pewnie podczas sresu napięcie skacze, że głowa mała więc zmień ten zasilaczMylisz sie .... u mnie czasami programy pokazują 10V zamiast 12V Tak jak mówiłem pomiary programów sobie można o kant [gluteus maximus] rozbić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melsoon Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 No to inaczej zmierz miernikiem tylko dobre baterie weź bo mi raz na słabych pokazało ze mam ponad 400v w gniazdku :cry: jak bedzie szita to wiesz co zrobić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoiatael Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 (edytowane) kupilem chiefteca, minimalna roznica w cenie, wiec... B) Edytowane 19 Grudnia 2005 przez scoiatael Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melsoon Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 ale modecom lepszy te szefy były dobre ale te pierwsze potem zaczynały się biesić :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoiatael Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 doradca powiedzial ze modecom a chieftec to w ogole rozne klasy, jesli stac mnie na chiefteca to nie ma sie nad czym zastanawiac ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...