Skocz do zawartości
4liant_weteran

Jak Zdjąc Ten Wiatrak Na Gpu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem posiadaczem r9600 pro advatage edition od SAPPHIRE . Jak wiadomo ta karta ma mały wiatraczek na gpu . Chciałbym pod niego dac lepszą pastę termoprzewodzącą . I wszysko byłoby ok gdyby nie fakt że nie umiem zdjąc tego wiatraka . to znaczy są tam 2 bolce których nie moge odkręcic . Sorry , że zadaje takie pytanie ale wkońcu jest to dział dla "zielonych" . Z góry wielkie dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tego się nie odkręca.

1. Odwracasz karte wentylem w dół.

2. Musisz te bolce "ścisnąć" najlepiej paznokciami lub pensetą i jednocześnie popchnąć w dół.

3. Powinny zejść.

4. Zakłaadsz pastę.

5. Potem tylko "wciskasz" te bolce w swoje dziurki i one się zaciskają ;]

Nie sądziłem, że ktoś o takie rzeczy będzie pytał :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh . nie wiedziałem że temat rozwinął się tak mocno . Dla to też nei jest żadne o/c zdejmowanie wiatraka z gpu . te "o/c" miało byc po posamrowniu gpu lepsza pasta . no i ta zmian pomogła w chłodzeniu tego proca karty. A już niedługo i tak zmieniam na silncera bo dużo słyszałem o nim . :D Pozdro 600

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E tam... Mało jest chyba osób które mają zajęte wszystkie sloty pci :)

Tak wogóle to chodziło mi o porównanie pentagrama z ati silencerem :)

Tak btw to ja mam VGA Silencer rev 3 na moim radku. Cały czas zapycha się kurzem i trzeba go zdejmować z karty aby go przeczyścić - co jest troche uciążliwe.

Edytowane przez Barthezzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi