4liant_weteran Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Witam jestem posiadaczem r9600 pro advatage edition od SAPPHIRE . Jak wiadomo ta karta ma mały wiatraczek na gpu . Chciałbym pod niego dac lepszą pastę termoprzewodzącą . I wszysko byłoby ok gdyby nie fakt że nie umiem zdjąc tego wiatraka . to znaczy są tam 2 bolce których nie moge odkręcic . Sorry , że zadaje takie pytanie ale wkońcu jest to dział dla "zielonych" . Z góry wielkie dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Tego się nie odkręca. 1. Odwracasz karte wentylem w dół. 2. Musisz te bolce "ścisnąć" najlepiej paznokciami lub pensetą i jednocześnie popchnąć w dół. 3. Powinny zejść. 4. Zakłaadsz pastę. 5. Potem tylko "wciskasz" te bolce w swoje dziurki i one się zaciskają ;] Nie sądziłem, że ktoś o takie rzeczy będzie pytał :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4liant_weteran Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Hehe dzięki . Jestem zielony. Dopiero co zaczynam bawi się w o/c .Jeszcze raz dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Tylko zastanow sie czy jestes na tyle zreczny. Mechaniczne uszkodzenia karty nie sa trudne do spowodowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 TO nawet mój brat umie zrobić. Z zamkniętymi oczami ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Hehe dzięki . Jestem zielony. Dopiero co zaczynam bawi się w o/c .Jeszcze raz dzięki 1630905[/snapback] Hmm...ściąganie radiatora to jest o/c ? Ciekawe.. :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 może chce zrobić xtreme o/c - zdjąć wiatraka i już go z powrotem nie założyć :lol: wiadomo ze chce miec nizsza temperature zeby miec lepsze oc, nie czepiaj sie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 Ja jak bym ściągał już radiator, to bym dał od razu jakiś lepszy... O ile wiem na karcie lepsza pasta nie daje takiej różnicy jak na procku, bo jest większa powierzchnia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4liant_weteran Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 ehh . nie wiedziałem że temat rozwinął się tak mocno . Dla to też nei jest żadne o/c zdejmowanie wiatraka z gpu . te "o/c" miało byc po posamrowniu gpu lepsza pasta . no i ta zmian pomogła w chłodzeniu tego proca karty. A już niedługo i tak zmieniam na silncera bo dużo słyszałem o nim . :D Pozdro 600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 BTW, zastanów się czy AC Silencera czy może Zalmana albo Pentagrama lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 Pentagram jest bardziej przyszłościowy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 Moim zdaniem zalman jet bardziej przyszłosciowy, bo zajmuje tylko 1 slot PCI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 (edytowane) E tam... Mało jest chyba osób które mają zajęte wszystkie sloty pci :) Tak wogóle to chodziło mi o porównanie pentagrama z ati silencerem :) Tak btw to ja mam VGA Silencer rev 3 na moim radku. Cały czas zapycha się kurzem i trzeba go zdejmować z karty aby go przeczyścić - co jest troche uciążliwe. Edytowane 5 Września 2005 przez Barthezzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...