marc-o-polo Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Czy radiatory na pamieciach kart graficznych w znaczacy sposob wplywaja na jej mozliwosci o/c? Czy to raczej zalezy ogolnie od karty (firma, same pamieci itd.)? Tak sie bowiem sklada, ze w tym miesiacu finalizuje kupno kompa i mam wszystko zapiete na ostatni guzik wlasnie oprocz grafiki (w tym przypadku rodzina 6600 non-GT cena ok. 450zl). Moj wybor padl narazie na dwie karty w ktorych radiator przykrywa pamieci: Galaxy i Gigabyte. O ile w tym pierwszym bardzo ladna jest powierzchnia odprowadzania ciepla (a bede mial istna wichure w obudowie i dlatego sklaniam sie raczej ku niemu) to w produkcie Gigabyte'a nie wiem nawet czy rzeczywiscie pod radiatorem sa pamieci, moze zle widze ;p Jezeli tak nie jest prosze o sprostowanie. Slyszalem jednak, ze Galaxy moga byc awaryjne. Prawda to to? Ktora z tych dwoch byscie wybrali? A moze sa inne z przykrytymi pamieciami lepsze od tych dwoch? No i w koncu moze jednak odpowiedz na glowne pytanie tego tematu jest negatywna i lepiej brac 'dobre' karty z niekoniecznie przykrytymi radiatorem pamieciami? W moim przypadku co by to moglo byc? Jakis Winfast 6600 'bo sie zazwyczaj dobrze kreca'? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefisto777 Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Pamiątki z 550 na 620 bez radiatora i się pociły okropnie a po zamontowaniu 645 bez problemu. RAdiatory polepszają możliwości O/C jeżęli pamiątki ich nie ograniczają. NA mojej karcie Gainwarda są HEnixy podajżę i są cudowne nie dotarłem jeszcze do granic bo nie potrzebuję większej częstotliwości narazie. B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afterglow Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 (edytowane) W Galaxy ponoc byly jakies problemy z napieciami i zalozona blokada O/C - chyba trzeba bylo wgrywac bios z innej karty. W sumie mozesz brac grafike z radiatorem i na to zalozyc jakis dobry wentylator - mozliwosci O/C powinny byc lepsze niz na samym wentylu :) Tak prz okazji - jaka plyte gl. bedziesz mial w tym kompie? Bo z plytami MSI na nForce 4 nie wszystkie 6600 chca wspolpracowac. Edytowane 3 Września 2005 przez Afterglow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19r20 Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 na moim Radeonie 9700 pro po założeniu radiatorów wzrosło o 10 Mzh więc opłaca sie założyć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...