ziomek2 Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 (edytowane) Hejka mam pytanie ... chce podłaczyc cztery kolumny o mocy 300 RMS i niewiem jaki mam pod to podłaczyc wzmacniacz i zeby nie był za drogi a zeby to pociągnoł ... jezeli ktoś by mógł mi pomuc to bardzo prosze zeby napisał na meila np nazwe i tym wmacniacza ! z Góry dziekuje i pozdrawiam ! Edytowane 3 Września 2005 przez ziomek2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek1313 Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Hejka mam pytanie ... chce podłaczyc cztery kolumny o mocy 300 RMS i niewiem jaki mam pod to podłaczyc wzmacniacz i zeby nie był za drogi a zeby to pociągnoł ... jezeli ktoś by mógł mi pomuc to bardzo prosze zeby napisał na meila np nazwe i tym wmacniacza ! z Góry dziekuje i pozdrawiam ! 1631217[/snapback] aby uzyskać pomoc musisz napisać coś bliższego, jakie masz głośniki, ile kasy na piecyk i jaki system sobie wymyśliłeś. A nie, że masz cztery koła i potrzebujesz samochód, ale nie za drogi. Co Ci mamy odpowiedzieć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Proponuje wzmacniacz z mojego podpisy Radmor Amplituner FM 5412, ma duza moc i za nie duze pieniadze go kupisz, mala ciekawostka firma radmor produkowala takze sprzet na potrzeby wojska wiec solidna firma bo sprzet musi byc niezawodny :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek2 Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Aha to napisze tak ... chce podłaczyc dwa głosniki nieskotonowe firmy : DBS 1023 a oto ich parometry : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=62687908 !! teraz srednio tonowe... sam niewiem :( to jakies ok. 300 RMS, i jak mozecie to napiszcie ktory według was bedzie dobry i tak do 100 zł za sztuke plus oczywiscie dwa wysoko tonowe to : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=61712959 ... cche zrobic na te głosniki dwie skrzynie czyli po trzy głosniki w jednej ale własnie mam tylko jeden problem jaki podłaczyc wzmacniacz zeby to uciągnął i był oczywiscie w miare tani !!! Typ model !! Z góry dziekuje :*:*:* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&vMenuItem=0&vSubPage=63 Pewnie chodzi o ten głośnik (strona producenta) A tu masz test tej serii http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic...3333&highlight= Moim skromnym zdaniem te 42 cm to za dużo jak do kolumny, może lepiej zrobić na nim porządny subwoofer i do tego jakieś dwudrożne kolumny a od konstrukcji firmy Alphard trzymałbym się z daleka fakt, że są niby tanie ale na stronie stx też są tanie wysokotonowe i na dodatek dynamiczne. Najtaniej zasilić ten głośnik 42cm i aby on grał to chyba tylko samemu zrobić końcówkę mocy na dwóch TDA7294 w mostku, ale w takim wypadku musi być wersja 8 omowa, można uzyskać tak z 250W przy poprawnym chłodzeniu Koszt takiego wzmaka (kostki, chłodzenie, kondy, trafo, i inne drobiazgi) to 300zł minimum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek1313 Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 ... cche zrobic na te głosniki dwie skrzynie czyli po trzy głosniki w jednej ale własnie mam tylko jeden problem jaki podłaczyc wzmacniacz zeby to uciągnął i był oczywiscie w miare tani !!! Typ model !! Z góry dziekuje :*:*:* 1631313[/snapback] Mam nadzieję, że masz do tych głośników projekt zwrotnicy i obudów. Inaczej chyba się rozczarujesz efektem. Twoje wymarzone kolumny stwarzają kilka problemów. Po pierwsze kolumny z 42 cm głośnikami będą miały wielkie skrzynie, i będą wymagały pokoju w granicach od 30 m kw. w górę. Inaczej będzie dźwiękowa masakra. po drugie aby napędzić takie monstra, będziesz potrzebował mocnego pieca. Nie tylko watowo, ale dającego również dużo amperów. Niestety nic taniego tutaj nie wystarczy. Polecam Ci używanego Strussa, ma 2 razy po 140 wat, więc pociągnie bez problemu. Niestety nie wiem, ile może kosztować. Powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...