860lacov Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 (edytowane) Mam procka tego co w podpisie, ale martwi mnie jego temp czyli ok 45* Zamontowałem box'owego wentyla i nie zmieniałem pasty. W sumie myślałem że to przez to, ale kumpel ma na athlonia 64 3000+ i takie same chłodzenie i ma ok 35* Czego to może być wina? Aktualnie jedyną pastę jaką mam to arctic cooling którą dostałem do grafiki, ale może powinienem ją zastosować? p.s. Bios wykrywa mi procka jako Unknown. Z tego co wiem to trzeba zmienić bios, ale na jaki? tzn. jaki będzie najlepszy? Edytowane 3 Września 2005 przez hot_lopez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 te 44 to w stresie czy w idlu? OO bo ja mam max 40 na boxowym chłodzeniu przy niezłym oc...moze slabo wentylowana buda?:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 niektóre płyty żle odczytują temperatury sprawdz może nowy bios jest może poprawia mój kumpel ma nf3 abita i ma w idle 50 stopni na sempronie 3000+ z właczonym cool&quiet , tyle pokazuje a radiator zimniutki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 No właśnie 0 stress :( Nawet długo nie musi chodzić. CO do obudowy to rewelacji nie ma, ale nawet jak jest otwarta to jest tak samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 pewnie nowy bios pomoże Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Pomoże na? Temp czy wykrywanie procka? Jeśli tak to jaki bios ? Chodzi mi o wersję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 pewnie zła temperatura ,bo żle rozpoznaje procka wgraj najnowszy bios Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 A możesz mi pomóc w znalezieniu tego biosu? Próbowałem ze str producenta, ale nie mogę zassać. Proszę też o krótką instrukcję ponieważ jeszcze nie miałem okazji aktualizować biosu w płycie głównej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 (edytowane) tutaj wkładasz dyskietke uruchamiasz sciągniety program , program sam zrobi dyskietke startową, uruchamiasz kompa z dyskietki i finito Edytowane 3 Września 2005 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 OK! Z tego co przeczytałem to wystarczy włożyć czystą dyskietke odpalic ten plik a później zrobić boot'a z tej dyskietki. Dobrze zrozumiałem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamiloz Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Dobrze. A temp zdecydowanie za duża. U mnie jest jak nie kręciłem 32 w idle :> Sempron 2600+ 64bit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 tak nie jestem pewien , ale pewnie bedziesz musiał potwierdzić w czasie wgrywania czy chcesz zaaktualizować bios na nowy ,nie wiem bo nie mam takiej płyty , napewno sobie poradzisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Dzięki! Jeżeli pojawię się za chwile to poszło ok, a jeśli nie to... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 ups mineło prawie 30 min-czyżby zgonik płyty? Mam nadzieje,zę sie udało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 (edytowane) Upgrade się udał! Ale bios w dalszym ciągu nie wykrywa procka jak należy, za to temp już jest ok. Próbowałem odpalić 3dmark'a 2001, ale nie chce przejść do końca, raz się wylączył, a raz zrestartowł kompa?? Czy to przez bios czy przez to że procek nie jest rozpoznany? Everest wykrywa sempa bezbłędnie p.s. Czy semprony były robione na jądrze Venice? Edytowane 3 Września 2005 przez hot_lopez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 (edytowane) jak everest rozpoznaje proca to płyta też dobrze rozpoznaje , nowy bios dodaje obługe nowych sempronów , co do 3dmarka spróbuj odkrecić grafe (tzn zmniejszyć oc),nowe sempy są na jądrze venice Edytowane 3 Września 2005 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Może to w czymś pomóc? Jadę na takich ustawieniach od zawsze (myślę że było już kilkadziwsiąt marków) i nigdy nic się nie stało. Nie rozumiem tylko dlaczego płyta wyświetla unknown jesli rozpoznaje proca. Edytowałem poprzedniego posta więć spytam jeszcze raz, czy spempy były robione na jadrze venice ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 jak maz radka to wyłąćz w biosie fast writes oraz jakk nie pomoze włącz agp4X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 (edytowane) W podpisie napisałem jaką mam kartę. Czy to możliwe że nie obsługuję FW? Zawsze myślełem że mam to włączone, ale MYŚLAŁEM :) p.s. Do czego służy CPU Thermal throtling? i opcja spred spectrum? jak ustawić? warto wogóle włączać? Edytowane 3 Września 2005 przez hot_lopez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 (edytowane) nf3 są bardziej wybredne na niestabilności grafy zmniejsz oc i zobacz,CPU Thermal throtling to włacz ,pewnie masz w % ustaw na maxa to jest chłodzenie programowe jak proc nie jest zajety mniej sie grzeje i mniej zużywa energii , spred spectrum wyłącz Edytowane 3 Września 2005 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 TO dodam tylko że mam gainwarda który wg producenta ma gwarantowane takie ustawienie zegarów, ale sprawdzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 może od sterów nie wiem kombinuj , jak gierki chodzą i inne benchmarki to bym sie tym nie przejmował Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 (edytowane) A to co pokazuje mi cpu-z Edytowane 3 Września 2005 przez hot_lopez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 sciagnij sobie nowszego cpu-z Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 (edytowane) Nowszy cpu-z jednak wyświetla coś innego :) I jeszcze jedno pytanko. Ile powinien pociągnąć mój procesor i na jakim napięciu? Jeżeli ma to jakieś znaczenie to tak wyglądają jego dane wg everest'a Pytanie może troche lamerskie, ale już trochę sprawdzałem i restartował mi się komp, nie wiem czy to przez podniesienie napięcia czy coś innego Edytowane 4 Września 2005 przez hot_lopez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...