pawel_dom Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Hmmm.... ze tak powiem ... mam pytanko - nigdize sie jakos nie przewija sprawa past termoprzewodzacych jako wyposazenie plyty glownej - wiecie moze czy w standardzie producenci dokladaja jakies?? Albo czy do procka w wersji BOX cos takiego daja?? Bo we wtorek bede mial nowa plyte - Asus A8N SLI Deluxe i Proc A64 Venice 3000+ i sie zastanawiam czy na chipsecie i cpu bedzie juz jaks pasta czy bede musial to nakladac sam - moze to lamerskie pytanie ale nie wiem bo po raz pierwszy sam bede sobie wszystko montowal Aha i jeszcze jedno juz zamowilem sprzet wiec nie mowcie mi po fakcie ze zrobilem blad zamawiajac te podzespoly :? wiem ze DFI dobrze sie kreci ale stawaim na Asusa - sentyment :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 (edytowane) boxowy wentyl jest posmarowany pastą zazwyczaj taką szarą(tzn nie srebrna) gesta ale nie guma wystarczająco płynna , ładnie sie rozsmarowuje pod naciskiem , ale zawsze możesz kupić lepszą paste , temperatura spadnie o kilka stopni , możesz zakupić artic silver 5 koszt ok 20zł , np umnie zmiana pasty z białej zwykłej na artic silver 5 to tylko 1 stopień przy stresie ale umnie jest tak pewnie dlatego ,że mam dobrze wypolerowaną podstawe i wtedy pasta ma mało dogadania Edytowane 3 Września 2005 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_dom Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 (edytowane) boxowy wentyl jest posmarowany pastą zazwyczaj taką szarą(tzn nie srebrna) gesta ale nie guma wystarczająco płynna , ładnie sie rozsmarowuje pod naciskiem , ale zawsze możesz kupić lepszą paste , temperatura spadnie o kilka stopni , możesz zakupić artic silver 5 koszt ok 20zł , np umnie zmiana pasty z białej zwykłej na artic silver 5 to tylko 1 stopień przy stresie ale umnie jest tak pewnie dlatego ,że mam dobrze wypolerowaną podstawe i wtedy pasta ma mało dogadania 1631372[/snapback] no dobra zadam to pytanie chociaz sam sie boje odpowiedzi :oops: a czy zainstalowanie procka w wyzej wymienionej plytce bardzo duzo wprawy bedzie ode mnie wymagalo?? no coz... czytam duzo wiem co nieco o podzespolach ale w kwesti montazu - totalne dno ze mnie :? Edit: I jeszcze jedno - do tej plytki bede mial zasilke hun Key HK400 -AP - bedzie dobry ?? Edytowane 3 Września 2005 przez pawel_dom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 (edytowane) poradzisz sobie napewno i napewno nic nie popsujesz montaż jest łatwy nawet dla laików a zasiłka starczy spokojnie Edytowane 3 Września 2005 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_dom Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 poradzisz sobie napewno i napewno nic nie popsujesz montaż jest łatwy nawet dla laików a zasiłka starczy spokojnie dzieki za wiare :lol2: BTW czy twoim zdaniem ta plyta bedzie dobra?? o wyszedlem z zalozenia ze lepiej kupic lepsza postawke niz by mnie miala ograniczac a do tej w przyszlosci moge wsadzic jakiegos dwurdzeniowego scalaka :) do w/w zestawu doloze jeszcze Asus Radeon X550 256MB @ 128bit - tylko na to mnie stac :cry: potem moze cos zmienie i pomysle o SLI ale dopiero blizej swiat :D jeszcze raz dzieki za wyjasnienia a tak w ogole to spoko ze ziomal mi odpisal (mieszkam blisko ostrowca) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 co do płyt to sie nie znam za dobrze zerowa styczność prakryczna z tą platformą(939) , nie wiem na czym ci zależy asus napewno stabilny ale do oc(podkrecania) najlepsze są płyty dfi , ale cena też odpowiednio wieksza , grafike bedziesz miał dość słabą , ja wychodze z założenia , że wole mieć słabszego proca a lepszą grafike Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...