LOBO Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Mam z tym cholerstwem problem Sieciówkę ustawiłem (zresztą nawet na dwa sposoby - ndiswrapperem i driverloaderem) iwconfig widzi mi coś takiego : iwconfig eth1 eth1 IEEE 802.11g ESSID:"mary'sHouse" Nickname:"unknown" Mode:Managed Bit Rate=54 Mb/s Tx-Power=25 dBm RTS thr:off Fragment thr:off Encryption key:off Power Management:off Link Quality:0 Signal level:0 Noise level:0 Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0 Tx excessive retries:0 Invalid misc:0 Missed beacon:0 Zaznaczę że ssid jest prawidłowy - do tego AP chce się podłączyć przy próbie odpalenia wpa_supplicanta dostaję coś takiego : wpa_supplicant -ieth1 -c/etc/wpa.conf -dd -Dhostap ioctl[sIOCSIWPMKSA]: Operation not supported ioctl[PRISM2_IOCTL_PRISM2_PARAM]: Operation not supported ioctl[PRISM2_IOCTL_PRISM2_PARAM]: Operation not supported Gdzie ostatnia linijka leci bez końca .... wpa_cli daje wtedy takie komunikaty : <2>Trying to associate with 00:13:46:40:94:ce (SSID='mary'sHouse' freq=2412 MHz) <2>Authentication with 00:00:00:00:00:00 timed out. Również w kółko ... Pytanie dlaczego przy authentication jest pusty MAC ? Kończą się mnei pomysły dlaczego on się nie loguje .... Zawartośc mojego wpa.conf : ctrl_interface=/var/run/wpa_supplicant ctrl_interface_group=0 ap_scan=1 network={ ssid="mary'sHouse" #psk="moje hasło" psk=67912b994be808d25c68c2a2c4a27e7a538b2f6982f6f01ce286ae2d75938d1f key_mgmt=WPA-PSK proto=WPA } Jeżeli ktoś ma jakieś pomysły (lub ma pojęcie gdzie mnie przekierować) to piszcie bo łeb mi już strzela od rzeczy znalezionych na googlu ... NIe muszę chyba dodawać że w wingrozie wszystko popieprza od strzała Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio129 Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 zwróciłbym uwage na tą linie: Link Quality:0 Signal level:0 Noise level:0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOOK@ss Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Dokładnie jak przedmówca rzekł :D Wypróbuj rózne wersje sterownika od winXP - nie mogą być np. od Win98, miewałem podobne problemy które znikały gdy sterownik z windyXP dobrze 'usiadł'. ifconfig eth1 widzi poprawnie MAC ? Jak nie to go zmien i ustaw poprawny. [nie wiem czy moge umieszczac tutaj takie info jak zmiana MAC, jak co to na PW]. .peace Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...