Skocz do zawartości
largos

Pytanko O Chłodzenie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Kupiłem sobie ostatnio Gigabyte radeona 9550 128 DDR chciałem go podkrecić i włąsnie tu jest moje pytanie czy chłodzenie ARCTIC COOLING Vga Silencer Rev.3 opłaca sie kupic i cz jest dosyć wydajny w walce z wysoką temperaturą ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a po co ci do tak taniej karty tak drogie chlodzenie :| przerost formy nad trescia, te radeony sie praktycznie nie grzeja, dorwij jakikolwiek wentyl i niech sobie wieje na karte i spokojnie wystarczy!

Edytowane przez moreno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dorywaj ZADNEGO wentyla. Ja mialem VMODA zrobione na gigabycie BEZ wentyla i dzialal pare miesiecy bez problemu (ponad 500mhz na rdzeniu), az rozebralem to i sprzedalem. Dodatkowe chlodzenie w postaci wielkiego nadmuchu ze 120mm NIC nie dawalo. Pasywnie radiator zgadza sie - jest bardzo cieply, ale nic rdzeniowi nie grozi. Zostaw tak jak jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a po co ci do tak taniej karty tak drogie chlodzenie icon_neutral3.gif przerost formy nad trescia, te radeony sie praktycznie nie grzeja, dorwij jakikolwiek wentyl i niech sobie wieje na karte i spokojnie wystarczy!

Czy 39 zł z przesyłka 6 zł to drogo ?? wydaje mi sie że tanio :)

Edytowane przez largos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi