gubrin Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 Witam. Na poczatek sorki, ze przekleje mojego posta zywcem z innego forum, ale nie mam zbytnio czasu dzis na pisanie tego od podstaw. Witam. Po pierwsze dzieki za odpowiedz Po drugie proca udalo mi sie wykrecic na 2400 czyli 8x300 Plyta nie oferuje niestety wiekszej szyny :/ System sie bootuje i zachowuje stabilnie, testy jakie zrobilem sa na screenie (nie mam w tej chwili czasu na dlugie testy bo musze konczyc zlecenie, ale postaram sie wlaczyc spi 16 w tle i zobaczyc czy przejdzie). Aha jak ktos wie ile jest wsumie testow w stress prime (zwykly prime 95 mi sie nie odpala, wlacza sie laczenie z serwerem jakims i wyskakuje blad polaczenia) to niech da znac (bede wiedzial ile to moze potrwac tak na oko). Pomsle nad zostawieniem testu na noc, ale jako ze mam tylko boxowe chlodzenie to nie za bardzo mi sie to usmiecha :/ No to czas na screena (kliknijcie by powiekszyc): Sprzet to: mb: Asus K8N (bios 1006) Procek: Sempron 64 2600+ (chlodzenie box) Pamiatki: Geil 512 400 2,5 3 3 6 Grafa (archaiczna): Riva TNT2 M64 Dyski (rowniez archaiczne): Seagate i caviar (3 i 8 gb) Zasilka: codegen 300W (trzyma napieca bardzo dobrze o dziwo) Parametry podkrecenia: szyna: 300 HT: 3x dzielnik: 133 szyna AGP: 67 (bylo 66) - swoja droga moze mi ktos powiedziec jaki to ma wplyw na wydajnosc samej szyny lub calego kompa ? Pamieci: 2,5 3 3 6 1T Temperatura proca w stresie: 47% :/ Czeka mnie wymiana grafy i dyskow (wczesniej poleca dyski bo mocno kotwicza przy codziennej pracy), chociaz nie spieszy mi sie z tym (jak dla mnie wydajnosc jest wystarczajaca (nie gram w doomy 3 itp). Pozdrawiam. Plyta ogolnie calkiem niezla, tylko ma cyrki z biosem :/ Na biosie 1007 (najnowszym) nie moglem odpalic Win XP, na 1006 instalka poszla (moze ktos wie od czego to zalezy ? czyzby zwalili nowszy bios ?). Inny problem to to, ze nie odpala mi sie nvidia system utility :/ Wlaczam program, chwile mieli dyskiem i sie wiesza (na twardo) :/ Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gubrin Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 (edytowane) Witam. Super PI 16 przeszlo: Pozdrawiam. [Edit] Test lecial na mocno obciazonej maszynie (PS CS2 (ma jakiegos buga wydajnosciowego, podobno go szukaja) i kilku innych progsach, wylaczone do screena) dlatego wynik nie jest miarodajny mowi tylko o stabilnosci. Edytowane 4 Września 2005 przez gubrin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klosiak Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 Witam. Super PI 16 przeszlo: 1631826[/snapback] To sobie sciagnij ClockGen'a i zwiekszaj HTT pod Windowsem.Moze uda Ci sie jeszcze wiecej wykrecic z procka :P Powodzenia! :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...