best-boy Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 Kurde chodzi o ten terminal z dialogu ! Jak to jest zrobione wchodzą do niego 4 przewody niby ISDN "no dobra" ale kto mi wytlumaczy dlaczego po odlaczeniu dwoch przewodow transfer dalej utrzymuje sie na pozioie 14 - 16 kb/s te dwa niby wychodza do telefonu "analogowoego" OK ... isdn to niby dwa kanaly 2b + kanal kontrolny "d" to dlaczego sa tylko dwa przewody ?? ktos mi to wytlumaczy ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Zoidberg Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 Duh! Poczytaj sobie o ISDN. ISDN idzie po infrastrukturze POTS czyli po 1 parze miedzi. Ta dodatkowa para to zwrot do gniazdka telefonicznego. U mnie jest tak - wejscie do domu i tam bylo gniazdko. Z tego jest wyprowadzony 2 parowa skretka do pokoju gdzie mam kompa, a "nadmiarową" para wraca sygnal do gniazdka (wiec telefon zostal tam gdzie byl). Kanały są robione "logicznie". Zobacz specyfikacje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...